Aktualijos

GARBINGI SVEČIAI GIMNAZIJOS BIBLIOTEKOJE

      Kovo 22–ąją mūsų gimnazija sulaukė garbingų svečių. Tai: Benjaminas Kondratas, gimtajai kalbai nusipelnęs kraštietis, kalbininkas, literatūrinės kraštotyros pradininkas Lietuvoje, Algimantas Macaitis,  „Ryto“ draugijos pirmininkas, Vytautas Dailidka, buvęs Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos direktorius, dailininkas, poetas.

     Bibliotekos skaitykloje  IG ir IIGa klasės gimnazistai atidžiai klausėsi garbaus amžiaus sulaukusio lietuvių kabos mokytojo, kalbos premijos laureato Benjamino Kondrato. Jis labai išsamiai pasakojo apie savo gyvenimą bei kūrybinius darbus. Pristatė išleistas knygas. O jų jau 18! Kalbėjo, ką, kaip ir kokią medžiagą renka, kaip rašo, redaguoja, kaip parenka nuotraukas savo būsimai knygai.

      43 metus mokytoju dirbęs Benjaminas Kondratas šiandien aktyviai keliauja po Lietuvą, susitinka su miestų ir miestelių bendruomenėmis. Nuo  1981 metų leidžia knygų ciklą apie Lietuvos rašytojus „Rašytojų pėdsakais“, buvusius bei esamus nusipelniusius kraštui  mokytojus.  

     Tai išsami Lietuvos regionų literatūrinės kraštotyros serija, skirta mūsų šalies regionų ir atskirų vietovių literatūriniam paveldui. Benjamino Kondrato parengta knygų serija prikelia iš užmaršties nenaudotus originalius šaltinius ir faktus apie Lietuvos kultūros ir meno kūrėjus.Svečias pristatė 17-18 „Rašytojų pėdsakais“ knygą apie Varėnos ir Šalčios kraštą.

     Buvo įdomu ir miela klausytis ramaus, iškalbingo svečio.