Aktualijos

VANDENS TELKINIŲ TVARKYMO AKCIJA 2019

     2019 m. gegužės 6 d. Erasmus+ projektas „Love Every Drop“, kurį vykdo mūsų gimnazija jau antrus metus, organizavo vandens telkinių tvarkymo akciją. Kvietėme dalyvauti 5-8 klasių mokinius. Tokiu būdu prisijungėme prie visuotinai organizuojamos "Darom 2019" švarinimo akcijos. Mūsų tikslai -  švari Žemė, švarus Vanduo - misija įmanoma, todėl sujungėme jėgas ir kibome į darbus. Pasirinkome keturias teritorijas prie artimiausių vandens telkinių. Tai upė Verseka, Panezdilių ir Gornostajiškių tvenkiniai. O pradinių klasių mokiniai taip pat prisijungė prie mūsų: piešė plakatus vaizduodami šiuos paminėtus tvenkinius.

    Pirmas įspūdis, jog pakrantės švarios ir tvarkingos, yra klaidingas. Tuo įsitikinome atvykę ir pradėję rinkti poilsiautojų ir žvejų paliktas šiukšles. Radome ne tik įprastų šiukšlių (butelių, plastikinių maišelių), bet ir padangų, rūbų ar net automobilio dalių. Akcijoje dalyvaujantiems mokiniams buvo skirta užduotis  – surinkti kuo daugiau kilogramų šiukšlių. Bendras surinktų šiukšlių kiekis per 500 kilogramų. 8 klasės mokiniai surinko per 200 kg, 7 klasės – 125,5 kg, 6 klasės – 173 kg, o 5 klasės mokiniai – 43 kilogramus.

    Po smagių darbų mokiniai grįžo į gimnaziją ir  susirinko  aktų salėje, kur žiūrėjo edukacinį filmuką apie tai, kokios žmogaus paliekamos šiukšlės yra pačios pavojingiausios vandens ir žemės gyvūnams. Klausėsi patarimų, kaip mažinti plastikinių maišelių naudojimą. Mūsų gimnazijos direktorė Danuta Zuzo padėkojo už šį prasmingą savanorišką darbą ir įteikė klasėms padėkos raštus.

   Projekto Erasmus+ „Love Every Drop“ dalyviai dėkoja klasių vadovams  ir mokiniams, gimnazijos Mokinių tarybai, gimnazijos administracijai ir kitiems mokytojams, vykusiems ir dirbusiems su mumis. Jūsų pagalba ir palaikymas mums yra labai svarbus!

   Prisidėdami prie bendros akcijos, tikimės, kad kiekvienais metais daugės sąmoningų ir pilietiškų, tausojančių gamtą žmonių. 

___________________________

Emilija Zuzienė Įrašo autorius:
Emilija Zuzienė
anglų kalbos mokytoja