Aktualijos

MOKINIŲ IŠVYKA Į VILNIAUS GEDIMINO TECHNIKOS UNIVERSITETĄ IR LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMĄ

     Rudens atostogos gimnazistams - laukiamas periodas, kai galima ne tik ilsėtis, bet ir dalyvauti netradicinėje ugdomojoje veikloje. Spalio 29 dieną grupė Eišiškių Stanislovo Rapolionio,  Jašiūnų Mykolo Balinskio, Eišiškių gimnazijų gimnazistų, chemijos mokslo entuziastų, vyko į VGTU fizikos ir chemijos laboratorijas. Ši išvyka - ne tik edukacinė veikla, bet ir puiki galimybė Šalčininkų rajono gimnazistams bendrauti  bei bendradarbiauti tarpusavyje.

     VGTU laboratorijose edukacinės išvykos dalyviai buvo paskirstyti į grupes ir atliko tiriamuosius chemijos ir fizikos dalykų darbus. 12 gimnazistų  atliko praktikos darbą bendrosios chemijos laboratorijoje ir nustatė metalo hidroksido kiekį titrimetriniu būdu. Dar dvi 24 gimnazistų grupės atliko tyrimus eksperimentinės fizikos laboratorijose: metalų mechaninių savybių nustatymas tempimo bandymu ir metalų savybių tyrimą spektrofotometriniu metodu. Praktinės veiklos metu gimnazistai patobulino savo įgūdžius ir gebėjimus, susipažino su laboratorijų įranga.

     Pilni įspūdžių po 2,5 val. užsiėmimų bei praktinės veiklos VGTU, išvykome į pažintinę ekskursiją į Lietuvos Respublikos Seimą. Ekskursija prasidėjo Spaudos konferencijų salėje – vienoje iš svarbiausių Seimo salių. Būtent čia Seimo nariai duoda interviu žurnalistams, rengiamos spaudos konferencijos. Vėliau gimnazistai apžiūrėjo Konstitucijos salę, Algirdo Mykolo Brazausko salę, kur priimamos svečių delegacijos. Apsilankė ir triaukštėje Posėdžių salėje: pirmas aukštas skirtas tik Seimo nariams, antrasis - lankytojams, trečiasis - tik techniniams darbuotojams. Gimnazistai pabuvojo ir garsiojoje Kovo 11 - osios Akto salėje, kur ir buvo priimtas šis dokumentas. Mums papasakojo, kad būtent šioje salėje vyksta pagrindinės Lietuvai svarbios šventės ir minėjimai, būtent šioje salėje naujai išrinkti Seimo nariai duoda priesaiką. Smagu buvo  apžiūrėti ir Prezidento salę, šalia kurios iškabinti visi buvusių Seimo pirmininkų portretai. Kelionė į Lietuvos Respublikos Seimą buvo išties įdomi ir svarbi.

     Nuoširdžiai dėkojame gerbiamam Seimo nariui Leonardui Talmontui už suteiktą progą apsilankyti Lietuvos Respublikos Seime. Taip pat dėkojame Seimo nario padėjėjai Martai Narkun, padėjusiai organizuoti šią išvyką.

___________________________

Žana Bogdevičienė Įrašo autorius:
Žana Bogdevičienė
chemijos mokytoja