Aktualijos

TATUIRUOČIŲ MAGIJA

     Spalio 25 dieną gimnazijos 5-7 klasių mokiniai naudodamiesi Kultūros paso galimybėmis dalyvavo netradicinėje veikloje „Tatuiruočių magija“. Vyko 4 pamokos – kiekvienai klasei atskirai. Edukaciją vedė ilgus metus mokykloje dirbanti dailės ir kompozicijos pagrindų profesijos mokytoja-metodininkė Daiva Stankevičienė.

     Tatuiruočių menas – paslaptinga, magiška, sudėtinga ir kartu viliojanti pažinti kultūrinių simbolių sistema. Prieš daugelį tūkstančių metų ji atspindėjo žmogaus priklausymą tam tikrai visuomeninei grupei, kuri pasižymi savitomis tradicijomis, tikėjimu ir kilme. Daugelyje pasaulio kultūrų tatuiruotės yra neištrinama žmogaus, jo vidinio pasaulio ar jo kultūros konteksto, kuriame jis užaugo ar gyveno, išraiška, leidžianti geriau indentifikuoti jo pasaulėžiūrą. Tatuiruotės – tai lyg gyva žmogaus istorija, vizitinė kortelė šiandieniniame daugiakultūriniame pasaulyje.

     Užsiėmimo metu mūsų gimnazijos mokiniai turėjo galimybę plačiau ir giliau pažvelgti į šį unikalų pasaulio tautų paveldą, suprasti ženklų magiją. Mokiniai per simbolius, piešinių autentiškumą mokėsi pažinti kitų tautų kultūras, prisiminė savo kultūrinį paveldą, garsėjantį autentiškais raštais, ugdė toleranciją ir pakantumą kitokiam pasaulio supratimui. Savo idėjas realizavo piešdami augaliniais dažais ant rankų.

     Užsiėmimas „Tatuiruočių magija“ mokiniams tikrai labai patiko. Pilni įspūdžių, geros nuotaikos praleido paskutinę dieną prieš rudens atostogas.

 

___________________________

Įrašo autorius:
Tatjana Sidorovič-Bartaševič
Geografijos ir istorijos mokytoja