Aktualijos

MOKYMASIS NETRADICINĖJE APLINKOJE

     Jau visus metus Lietuvos mokyklos turi puikią galimybę pasinaudoti Kultūros paso paslaugomis. Ši priemonė leidžia mokiniams nemokamai pasirinkti siūlomas edukacines veiklas ir jose dalyvauti.

    Mūsų gimnazijos IG kl. gimnazistai šia paslauga naudojasi ne pirmą kartą. Vasarą jiems teko proga dalyvauti edukacinėje išvykoje ,,Susipažinkite - Viduramžių miestas Kaunas“. Tąkart gimnazistai aplankė seniausius Kauno architektūros objektus : jėzuitų vienuolyno apžvalgos aikštelę, vieną gražiausių Lietuvos gotikinių namų – Perkūno namą, susipažino su viduramžių miesto išdėstymu, svarbiausiais senamiesčio pastatais, atliko praktines užduotis.

    Neseniai, lapkričio 20 dieną, IG kl. gimnazistai, pasinaudodami Kultūros paso teikiamomis galimybėmis, vyko į Vilnių, į dar ne taip seniai atvėrusį duris kino teatrą ,,Kino deli“. Nedidelėje, jaukioje salėje, patogiai įsitaisę minkštose kėdėse, žiūrėjo prancūzų filmą ,,Nepaprasta Remio kelionė“. Visus be galo sujaudino dešimtmečio berniuko istorija, kupina skaudžių ir kartu šviesių gyvenimo patyrimų. Užaugintas svetimos moters ir iš jos atimtas, našlaitis Remis keliauja per Prancūzijos miestelius ir kaimus kartu su savo mokytoju muzikantu Vitaliu bei jo dviem neįprastais bendrakeleiviais ir rengia gatvės pasirodymus. Gimnazistai žiūrėdami filmą žavėjosi Remio ir pono Vitalio geraširdiškumu, nuoširdumu ir optimizmu, tačiau ne vienam (ypač mergaitėms) teko nubraukti ir ašarą, matant, kiek netekčių ir skausmo turėjo patirti mažasis filmo herojus. Ši kino juosta, pastatyta pagal žymaus prancūzų rašytojo Hectoro Malot knygą ,,Be šeimos“, patvirtina mintį: kad ir kas beatsitiktų, mes turime nepalūžti ir siekti savo svajonės.

    Smagu, kad baigę žiūrėti filmą ir dalindamiesi autobuse įspūdžiais, gimnazistai nusprendė kelionę pratęsti. Užvažiavę į ,,Akropolį“, visi draugiškai aplankė Ledo areną ir visą valandą aktyviai čiuožinėjo. Į gimnaziją grįžo ne tik prasmingai praleidę laiką, bet ir gerai pailsėję.

    Mieli mokiniai ir mokytojai, naudokitės Kultūros paso paslaugomis!

___________________________

Įrašo autorius:
Irena Blažukonienė
lietuvių kalbos mokytoja