Aktualijos

PRIEŠMOKYKLINUKŲ IŠVYKA Į SPEKTAKLĮ

     Priešmokyklinio ugdymo grupės mokinukai sausio 28 dienos laukė su nekantrumu. Papusryčiavę, padirbėję grupėje, 11.00 val. išvykome į spektaklį, kuris vyko Šalčininkų kultūros centre.

     Kauno valstybinis lėlių teatras pristatė spektaklį „Užburtos pilies paslaptis“, režisierius Olegas Žiugžda. Spektaklio siužetas - mįslinga istorija apie tyros ir pasiaukojančios meilės galią Leprens de Bomon pasakos „Gražuolė ir pabaisa“ motyvais.

     „Seniai seniai, nuostabioje pilyje, gyveno Gražuolis Princas… Kartą galinga Burtininkė,  pavergta Princo grožio, dovanojo jam rožę. Kartu su gėle ji atidavė ir savo širdį. Žiauruolis! Kaip jis juokėsi… Ir vos tiktai ėmė trypti raudoną žiedą, gražusis jo veidas ėmė keistis. Dailūs Princo bruožai akimirksniu tapo šlykščiu, bjauriu, atstumiančiu snukiu. Kai negailestingas laiko ratas, suskaičiavęs beveik tris šimtus metų apsisuko, vieną gūdų rudens vakarą, siaučiant audrai, į Pabaisos pilies vartus kažkas pasibeldė…“ O kas vyko toliau, vaikai pamatė spektaklyje.

     Gražios dekoracijos, puikūs veikėjai ir graži aplinka mažiesiems labai patiko. Pasaka kuriam laikui virto tikrove... Gal ji padėjo atskleisti paslaptį – „ar meilė gali siaubūną vėl paversti žmogumi?“.

     Pilni įspūdžių, priešmokyklinio ugdymo grupės mokiniai grįžo namo.

___________________________

Rūta Kulpovičienė Įrašo autorius:
Rūta Kulpovičienė
Mokytoja, vykdanti priešmokyklinio ugdymo programą