Aktualijos

IŠVYKA, SKIRTA EUROPOS KALBŲ DIENAI PAMINĖTI

   

                          

     Rugsėjo 25 d. mes, 8 klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Emilija Zuziene, išvykome į ekskursiją, skirtą Europos kalbų dienai paminėti.

     Pirmiausiai atvykome į Tautinių bendrijų  namus. Mus sutiko Tautinių bendrijų namų projektų vadovas Vilius Mikulėnas, kuris pasakojo apie tautas, gyvenančias  Lietuvoje.  Sužinojome, kad Lietuvoje gyvena daugiau nei 110 tautybių gyventojų. Aplankėme ukrainiečių buveinę. Pakilome į 5-tą pastato aukštą ir gėrėjomės puikia Vilniaus senamiesčio panorama. Čia, Tautinių bendrijų namuose,  visiems į Lietuvą atvykstantiems žmonėms suteikiama  galimybė mokytis lietuvių kalbos. Dėkojame  už šiltą priėmimą bei įspūdžius!

     Kėliau nuvykome į „Kalbų centrą“. Čia apžiūrėjome labai gražius ant sienos vaikų pieštus piešinius. Dalyvavome kalbų dirbtuvėse. Pasiskirstėme į 3 grupes po 6 žmones ir mokėmės čekų, kroatų ir graikų kalbų. Vieną grupę 2 merginos iš Čekijos ambasados mokė čekų kalbos.  Pamoka buvo labai įdomi. Pasirodo, čekų kalba panaši į lenkų kalbą. Per tą pamoką mes išmokome porą čekiškų žodelių. Gana greitai išsprendėme ir kryžiažodį. Gavome dovanų -  knygelę apie Čekiją ir žemėlapį.

    Kiti šeši mokiniai pasirinko graikų kalbą. Nors užsiėmimas buvo trumpas, bet per tą laiką jie spėjo išmokti keletą graikų kalbos žodžių. Labiausiai nustebino žodis Ναί (tarimas: ne) lietuviškai tai reiškia TAIP. Mūsų klasės draugai sužinojo, kad graikiškos raidės labai skiriasi nuo lotyniškų raidžių, o didžiųjų ir mažųjų raidžių rašyba irgi labai skirtinga.

     Pasirinkę Kroatų kalbą, sužinojo įvairių faktų apie Kroatiją. Išmoko prisistatyti, pasakyti nesudėtingas frazes kroatiškai, gavo įvairių dovanėlių.

    Po užsiėmimų nusprendėme užsukti dar į McDonaldą užkąsti. Gavome  ir mokytojos Emilijos užduotį: užsisakyti maistą angliškai. Buvo neįprasta, bet įdomu. Angliškai maistą užsakė 9 mokiniai. Manome,  atlikome mokytojos Emilijos užduotį.

     Kelionė buvo labai linksma ir įdomi. Ačiū!

 

                                8 klasės mokinės Jurgita Bocevič, Austėja Unučekaitė