Aktualijos

AUSTĖJA – KONKURSO „SAUGUS EISMAS KELYJE 2020“ NUGALĖTOJA

     Šiemet spalio 20 d.  būrelis mūsų gimnazijos mokinių puikiai nusiteikę vyko į Tetėnus. Kelionės tikslas – papuošti šio kaimo autobusų stotelę.  Kartu su dailės mokytoja J.Sinkevič ant Tetėnų autobuso stotelės sienos kruopščiai tapėme aštuntokės Austėjos piešinį. Juk ji tapo viena iš piešinių konkurso „Saugus eismas kelyje 2020“, kurį inicijavo Lietuvos automobilių kelių direkcija, nugalėtojų. Konkurso metu Lietuva buvo suskirstyta į tris teritorijas ir kiekvienoje teritorijoje laimėtojais išrinkti po du labiausiai temą atspindintys mokinių piešiniai, kurie ir buvo perpiešti ant autobusų stotelių paviljonų sienų.

    Šiuo renginiu siekiama atkreipti eismo dalyvių dėmesį į saugaus eismo svarbą, skatinti visus eismo dalyvius keliuose elgtis atsakingai. Austėja piešė dviratininkus, o visi kiti mokiniai tapė ir spalvino pagal jos eskizą. Piešėme apie 3 valandas, tačiau niekas nepavargo. Buvo įdomu tapyti ne ant popieriaus lapo, o ant stotelės sienos.

     Smagiai padirbėję visi grįžome laimingi ir patenkinti rezultatais. Džiaugiamės, kad laimėjo būtent mūsų gimnazijos mokinės kūrinys. Dabar Tetėnų kaimo autobusų stotelė yra papuošta puikiu Austėjos piešiniu!

Kotryna Sobolevskaja, IG klasė