Aktualijos

IV RAJONINĖ GAMTAMOKSLINĖ KONFERENCIJA „TYRINĖJIMU GRĮSTAS MOKYMASIS“

    Balandžio 28 d. organizavome tradicinį mūsų gimnazijos renginį  – rajoninę gamtamokslinę konferenciją, kuri šiais metais persikėlė į elektroninę erdvę ir vyko Teams platformoje. Konferencijos tikslas – skatinti tiriamąją veiklą, plėtoti mokinių gamtamokslinę kompetenciją taikant inovatyvius metodus ir priemones.

   Konferencijoje dalyvavo 10 rajono gimnazijų ir vienos  pagrindinės mokyklos biologijos mokytojai ir mokiniai, Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos direktorė D.Zuzo bei Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistas  E.Učkuronis. Iš viso 36 dalyviai.

   Pirmoje konferencijos dalyje mokytojai sprendė galvosūkį „Kur logika?“ bei išklausė du pranešimus: Kalesninkų L.Narbuto gimnazijos biologijos mokytojos metodininkės T.Bogdiun  „Interaktyvių priemonių kūrimas ir naudojimas biologijos pamokose“, Eišiškių Stanislovo  Rapolionio gimnazijos biologijos mokytojos metodininkės T. Beržanskos „ MozaBook programėlė, interaktyvių priemonių kūrimas“.

    Po pietų pertraukos susitikome kartu su mokiniais. Pradžioje jie „pamankštino smegenis“ spręsdami galvosūkį „Kas pasiklydo?“, o vėliau pristatė savo tiriamuosius darbus. Buvo pristatyta 14 tiriamųjų darbų įvairia tematika. Mūsų gimnazijos mokiniai  pristatė 5 darbus: Živilė Kulpovič, Emilija Šilko , 7 kl. mokinės „Skruzdėlių reakcija į skirtingas medžiagas“; Kotryna Sobolevskaja, Aistė Malinovska,  IG kl., „Difuzijos tyrimas naudojant agaro kubelius“; Simona Krivonosaitė , IG kl., „Mielės ir jų veikla“, STEAM veikla; Patricija Miliun,  IIIG kl., „Osmosas – vandens difuzija“, STEAM veikla; Ugnė Kiriuškinaitė , IVG kl., „Aplinkos veiksnių įtakos požymio raiškai tyrimas“.

    Visi pristatyti moksliniai tiriamieji darbai buvo labai įdomūs ir turiningi. Už mokslinius pranešimus mokiniai ir jų mokytojai buvo apdovanoti padėkomis.

___________________________

Įrašo autorius:
Teresa Beržanska
biologijos mokytoja