Aktualijos

PUIKIAI PRALEISTAS LAIKAS ,,DIENA SU LĖLE“

     Rugsėjo 21 dieną Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos 2- 4 klasių mokiniai dalyvavo bendrame Vilniaus teatro ,,Lėlė“ ir Šalčininkų rajono savivaldybės kultūros centro projekte ,,Diena su lėle‘‘. Atvykę į Šalčininkų kultūros centrą gimnazijos pradinukai sugužėjo į kūrybines lėlių teatro dirbtuves: ,,Šešėlių teatras“, ,,Juokdarių teatras“ ir ,,Šėpos teatras“. Pasigamino po linksmą lėlę. Vėliau susidomėję apžiūrėjo lėlių muziejaus parodą iš kurios skubėjo į salę pasižiūrėti spektaklio ,,Daktaras Dolitlis“.

     Vilniaus teatro „Lėlė“ spektaklyje istoriją pasakoja guviais vaidintojais tapę aktoriai. Pasitelkę kaukių teatro priemones, kūrėjai scenoje meistriškai įkūnija daktarą Joną Dolitlį, jo seserį praktiškąją Sarą Dolitlytę, miestelio „grietinėlės“ atstovę Klarą, papūgą Polineziją, grožiui neabejingą kumelę Ferdinandą, Storąją ir Plonąją damas su šuneliais, paslaptingąjį Afrikos gyvūną Stumk Trauk ir dar ne vieną kadaise Hugh Loftingo (jis gyveno 1886 – 1947) sukurtą personažą.

     Kai susikalbėti su žmonėmis tampa per daug sunku, kai šykštumas, pavydas, apkalbos ir kitokios bjaurastys apkartina gyvenimą, gera nuo jų pabėgti ir pamatyti, kad esama ir kitų gyvų būtybių, kurioms tokios ydos išvis nepažįstamos. O gal net pabandyti suprasti tų būtybių kalbą? Daktaras Dolitlis pasielgė dar radikaliau – metė gydęs išlepusius ir nedėkingus savo miestelio žmones, o visą talentą ir širdį atidavė pagalbos reikalingiems gyvulėliams. Ir neliko nuviltas.

    Rodos, akimirksniu praskriejo 70 minučių trukęs spektaklis. Visus užbūrė nepaprastai dideli ir žavingi gyvūnai – lėlės, kostiumų spalvos, dainos, muzika...Neapsakomai šiltas ir gražus pasirodymas tiesiog sužavėjo.

     Kupini malonių įspūdžių ir įkvėpimo kurti lėles, linksmi grįžome į gimnaziją. Dėkojame Šalčininkų rajono savivaldybės kultūros centrui už kvietimą į renginį. Buvo smagu ir naudinga! Ačiū visiems projekto organizatoriams ir vykdytojams. Norėtume daugiau tokių kultūrinių programų.

___________________________

Įrašo autorius:
Vitalija Voronovič
pradinių klasių mokytoja