Aktualijos

„GYVAI“ STARTAS

   Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijoje sausio 10 dieną startavo prevencinė programa „Gyvai“. Šiemet programoje dalyvauja 21 6 klasės mokinys.

   Programa „Gyvai“ yra mokyklinė tabako, alkoholio ir narkotikų vartojimo prevencijos programa, skirta 12-14 metų paaugliams. Ji remiasi visapusišku socialinės įtakos modeliu. : interaktyvumu, gyvenimo įgūdžių ir normatyvinių įsitikinimų integracija. Sudaryta iš 14 dalių, kurių struktūra leidžia jas įgyvendinti pamokų metu. Daugiausia dėmesio skiriama tabakui, alkoholiui ir keletui kitų narkotikų. „Gyvai“ buvo sukurta, sėkmingai įgyvendinta ir įvertinta septyniose Europos šalyse: Belgijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, Graikijoje, Italijoje, Austrijoje ir Švedijoje.

  Mokiniai programos veiklomis bus skatinami kritiškai ir kūrybiškai mąstyti, priimti sprendimus, veiksmingai ir šiltai bendrauti, pažinti save, valdyti savo emocijas ir pasisemti žinių apie psichiką veikiančias aktyviąsias medžiagas. Mokiniai jau dalyvavo dviejose pamokose „Šuolis į gyvąsias pamokas“, „Būti ar nebūti?“, sudarė ir pasirašė klasės sutartį, susipažino su programa.

  Tikiuosi veiksmingo ir nuoširdaus 6 klasės mokinių dalyvavimo programoje „GYVAI“!

___________________________

Įrašo autorius:
Tatjana Babkina
Socialinė pedagogė