Aktualijos

VYKDOME PROJEKTO „KOKYBĖS KREPŠELIS+“ VEIKLAS

Šalčininkų rajono Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos bendruomenė dalyvauja projekte „Kokybės krepšelis+“. Tikslas - gerinti gamtos mokslų pasiekimus bei pažangą modernizuojant ugdymo procesą. Vienas iš uždavinių – skatinti STEAM iniciatyvas gimnazijai bendradarbiaujant su tėvais, akademiniais, socialiniais partneriais. Įgyvendindami šį uždavinį, suderinome savo veiklų planus su KTU Rinkodaros ir komunikacijos departamento Studijų informacijos grupės vadove ir  dalyvavome KTU karjeros dienų renginyje. Šis renginys aktualus šalies mokyklų mokiniams, besidomintiems ateities darbo rinkos tendencijomis bei jų laukiančiomis specialybėmis, aukštųjų mokyklų studentams bei absolventams, planuojantiems savo karjerą. Renginys skirtas verslo ir viešojo sektoriaus įmonėms ir organizacijoms, siekiančioms prisistatyti save ir pritraukti talentingus savo srities specialistus.

 Manau, kad dalyvavimas KTU karjeros dienų renginyje, vykusiame Kauno „Žalgirio“ arenoje, palengvins mokinių apsisprendimą renkantis būsimą profesiją, planuojant tolimesnę karjerą.

 32 gimnazijos mokiniai ir juos lydintys mokytojai turėjo galimybę apsilankyti skirtingose erdvėse:

KARJERAI. ĮMONIŲ PRISISTATYMO MUGĖ „WANTed MEETS WANTed“, kur renginyje dalyvaujančios įmonės ir organizacijos pristatė save,  atsakė į visus  rūpimus klausimus .

UGDYMUI. KONFERENCIJA „WANTed TALKS“, kur buvo dalijamasi įžvalgomis apie visas darbo rinkos reikšmingas detales, kurios apima vertybių, karjeros kelio, atliekamo darbo vertės ir kitus aspektus.

ĮKVĖPIMO ir ATOKVĖPIO erdvėse dalyvavome interaktyviose veiklose, galėjome pažinti, sužinoti, išbandyti bei išmokti atsikvėpti, pailsėti.

Pažintinės veiklos tęsėsi KTU Gamtos ir tiksliųjų mokslų fakultete. Mokiniams buvo sudaryta galimybė patiems dalyvauti fizikos eksperimentų pristatyme, bandymuose bei jų rezultatų aptarime.

Vėliau prie puodelio arbatos vyko susitikimas su Gamtos ir tiksliųjų mokslų fakulteto dėstytojais bei Studentų ambasadore. Susitikimo metu mokiniai sužinojo informaciją apie studijas šiame fakultete, sąlygas, kurias KTU suteikia studentams studijuojant. gavo atsakymus į rūpimus klausimus.

Nuoširdžiai dėkojame KTU Rinkodaros ir komunikacijos departamento Studijų informacijos grupės vadovei Aurelija Naseckaitei, KTU Gamtos ir tiksliųjų mokslų fakulteto dėstytojams, KTU Studentų ambasadorei už prasmingą bendravimą ir bendradarbiavimą, o Varėnos Autobusų parkui už saugią ir patogią kelionę.

___________________________

Įrašo autorius:
Danuta Zuzo
gimnazijos direktorė