Aktualijos

STEAM 2022 MŪSŲ GIMNAZIJOJE

Jau trečią kartą Erasmus + projekto „STEAM  i STEAM Work“ komanda organizuoja STEAM dienas mūsų gimnazijoje. Šiemet nusprendėme visai bendruomenei pristatyti atliktus vasaros namų darbus ir dvejų metų projekto veiklas.

   Lapkričio 15 dieną trečio aukšto fojė surengėme parodą. Pristatėme vasarą fotografuotus gamtos reiškinius ir jų fizikinius aprašymus. Kitą parodos dalį sudarė pievų augalų nuotraukos, jų herbariumai ir aprašymai. O kad būtų įdomiau ir smagiau, paruošėme kryžiažodį, kurio atsakymus buvo galima rasti parodoje. Už teisingus atsakymus įsteigėme prizus. Elektroninę parodos ir kryžiažodžio versiją mokytojai ir mokiniai galėjo rasti nuskenavę QR kodą, kuris buvo parodos dalis.

    Per septintą pamoką pristatėme įgyvendintus projekto uždavinius, projekto komandos mokiniai pristatinėjo savo sukurtus video „ Vasaros šeimos receptai : konservavimas ir uogų desertai“. Apibendrindami įvardijome, kokios teorinės žinios padeda nepadaryti klaidų konservuojant  ir kepant pyragus. Matematikos mokytoja Gražina ir biologijos mokytoja Teresa uždavinėjo papildomus klausimus žiūrovams. Už teisingus atsakymus jie buvo apdovanoti projekto prizais.

    Visus namų darbus ir pristatymus rasite čia:  https://padlet.com/emilijazuzo/knx0aofwwtm5lqs8

    Projektas tęsis iki rugsėjo mėnesio. Tad darbai nesustoja. Su nekantrumu laukiame projekto partnerių svečiuose kitų metų  gegužės 8-12 dienomis.

___________________________

Emilija Zuzienė Įrašo autorius:
Emilija Zuzienė
anglų kalbos mokytoja