Aktualijos

KARTU GRIAUKIME KLIŪTIS, KARTU VARDAN VAIKŲ, TURINČIŲ AUTIZMĄ

    Balandžio 2-oji – Pasaulinė autizmo supratimo diena. Šia diena siekiama atkreipti ne tik visuomenės ir atsakingų institucijų dėmesį į iššūkius, su kuriais kasdien susiduria šeimos, auginančios autizmo spektro sutrikimo turinčius vaikus, bet ir skatinti žmonių sąmoningumą, toleranciją. Minint pasaulinę autizmo supratimo dieną ir išreiškiant palaikymą bei toleranciją, Šalčininkų rajono savivaldybės Pedagoginė psichologinė tarnyba balandžio 3 d. kvietė visas įstaigas paminėti Autizmo supratimo dieną. Buvo pasiūlyta pagaminti skėtį. Su VGK atstovais buvo aptartos bendros idėjos, vykdymo technika ir skėčių pristatymo į PPT terminai.

   Balandžio 3 d. Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos 4a klasės mokiniai su logopede vyko į Šalčininkų Pedagoginę psichologinę tarnybą ir dalyvavo veiklose, skirtose paminėti Autizmo dieną. Užsiėmimų metu specialistės su vaikais aptarė, kokius sunkumus išgyvena žmonės su autizmo spektro sutrikimu, kiek visuomenė tolerantiška kitokiems vaikams ir juos auginantiems tėvams. Mūsų mokinukams labai patiko terapinis taškavimo užsiėmimas, kurio tikslas -  padėti vaikams atrasti formas, kaip jaustis geriau, pažinti save ir kitus, išmokti kūrybiškai taikyti emocinio elgesio modelius.

   Smagu, kad mūsų gimnazijos mokiniai, VGK nariai jungėsi bendrai veiklai prie Šalčininkų Pedagoginės psichologinės tarnybos inicijuoto minėjimo,, Kartu griaukime kliūtis, kartu vardan vaikų, turinčių autizmą”.  Renginio metu vaikai gavo atminimo dovanėles. Nuoširdžiai dėkojame  Šalčininkų Pedagoginei psichologinei tarnybai už iniciatyvą ir  dovanėles.

___________________________

Įrašo autorius:
Olga Kaziukevičienė
logopedė