Renginiai

LIETUVOS VALSTYBĖS ATKŪRIMO ŠIMTMEČIO ŠVENTĖ

     Vasario 15 dieną mūsų gimnazijos aktų salėje vyko šventė, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo 100-čiui, į kurią susirinko priešmokyklinio ugdymo ir pradinių klasių mokiniai, mokytojai, tėveliai. Šventę pradėjome eilėraščiu apie Vasario 16-osios šventę. Po gražaus ir prasmingo eilėraščio akomponuojant muzikos mokytojai J.Sinkevič iškilmingai sugiedojome Lietuvos himną. Giedodami himną pradinių klasių mokiniai, kurie puikiai ir labai gerai baigė pirmąjį pusmetį, išdidžiai laikė Lietuvos trispalvę.

     Renginio vedėjai Goda Kiriuškinaitė ir Augustas Malinovski priminė svarbiausius valstybės šventės istorinius faktus. Pasakojo apie Tėvynės širdį Vilnių, didžiuosius miestus Kauną, Klaipėdą, gražius žodžius skyrė savo gimtajam Eišiškių miesteliui, jo apylinkėms, savo gimnazijai, kuri pavadinta žymaus kalbininko Stanislovo Rapolionio vardu.

     Renginio metu mokiniai deklamavo eiles apie tėvynę, dainavo dainas: Vydūno ,,Lietuvių giesmė,, Just. Marcinkevičius ir E.Masytės ,,Laisvė“, lietuvių liaudies dainą „Visi bajorai žirgus balnoja“ ir kt.. Dainas parinko ir paruošė muzikos mokytojos J.Sinkevič, L.Rozmyslovičienė. Scenarijui vaizdinę medžiagą parinko mokytoja V.Voronovič. Nuotraukas apie gimtąjį miestelį Eišiškes padovanojo mokytoja J.Sinkevič.

     Renginį pagyvino mokinių šokis, kurį paruošė šokio mokytojas M.Svirskys.

     Kiekvienas mokinys gali atlikti daug naudingų darbų, bet svarbiausia gerai mokytis, nes žinios labai reikalingos Tėvynei.

___________________________

Įrašo autorius:
Elena Leveckienė
Pradinių klasių mokytoja