Renginiai

TYRINĖJIMU GRĮSTAS MOKYMASIS

       Balandžio 27 d. Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijoje vyko II rajoninė gamtamokslinė konferencija „Tyrinėjimu grįstas mokymasis“, kurioje dalyvavo rajono gamtos mokslų mokytojai bei mokiniai – jaunieji tyrėjai. Iš viso -  35 mokiniai ir 14 mokytojų.

        Konferencijos metu dalyviai diskutavo, koks turėtų būti šiuolaikinis gamtamokslinis ugdymas(_is).  Savo nuomonėmis dalijosi ir mokiniai, ir mokytojai.

     Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos biologijos mokytoja metodininkė T.Beržanska, dalindamasi gerąja patirtimi, pristatė savo išbandytus ir naudojamus aktyvaus darbo metodus, kurie ugdo mokinių dalykines bei bendrąsias kompetencijas.

       Po trumpos pertraukėlės biologijos laboratorijoje mokiniai atliko tiriamąjį darbą „Temperatūros įtaka membranos laidumui“.

      Po pietų pertraukos jaunieji tyrėjai pristatė savo tiriamuosius darbus. Buvo pristatyta 11 įvairių darbų. Tiriamuosius darbus pristatė: Marta Voronovičiūtė, Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos IVG klasės mokinė, Ugnė Kiriuškinaitė ir Karina Jotko, Eišiškių Stanislovo  Rapolionio gimnazijos IGa klasės mokinės, Eliza Sinkevič, Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazijos 8 klasės mokinė, Jovita Jachimovič ir Dominyka Narkevič, Kalesninkų Liudviko Narbuto gimnazijos 8 klasės mokinės, Severyn Ziurin, Eišiškių gimnazijos IIIG klasės mokinys, Marek Valiučko ir Artiom Timofejev, Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazijos 5 klasės mokiniai, Viktorija Olševskaja, Jašiūnų Mykolo  Balinskio gimnazijos 7 klasės mokinė, Gabija Česnulevičiūtė ir Joana Paula Jankauskaitė, Jašiūnų „Aušros“ gimnazijos 8 klasės mokinės, Karolina Milevskaja ir Gabriela Korejvo, Baltosios Vokės Elizos Ožeškovos gimnazijos IIG klasės mokinės,  Dominykas Bukatka, 5 klasės mokinys ir Loreta Neimo, 7 klasės mokinė iš Baltosios Vokės „Šilo“ gimnazijos.

       Visi pristatyti darbai buvo turiningi, įdomūs bei labai naudingi, nes jų rezultatai turėjo ne tik mokslinę, bet ir praktinę naudą.

       Konferencijos pabaigoje mokiniai, kurie pristatė savo tiriamuosius darbus bei mokytojos, kurios padėjo mokiniams pasiruošti konferencijai, buvo apdovanoti Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos padėkomis. Visi konferencijos dalyviai puikiai įvertino šį renginį ir siūlė, kad rajoninė gamtamokslinė konferencija „Tyrinėjimu grįstas mokymasis“ taptų tradicine.

___________________________

Įrašo autorius:
Teresa Beržanska
biologijos mokytoja