Renginiai

KOVO 20 - ŽEMĖS DIENA

     Kovo 20 dieną visame pasaulyje minima Žemės diena. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. Lietuvoje ši diena minima tik nuo 2000 m.

    Kovo 20 d. mūsų gimnazijoje vyko renginys, skirtas Žemės dienai. Tikslas - atkreipti visų dėmesį į aplinkos apsaugos ir vandens taršos problemas. Renginio metu kalbėjome apie Žemę ir jos likimą po daugelio metų, skambėjo Žemei skirtos dainos, eilės. Filmas „Laiškas iš 2070“ padėjo suprasti, kad ne žmogus didžiausias žemės valdovas, o –VANDUO. Be jo mes atrodytume 20 metų senesni, galvas skustume plikai, tam, kad palaikytume švarą, mūsų oda būtų susiraukšlėjusi. Vanduo yra labai  brangus, reikia taupyti kiekvieną vandens lašą.

    Jau antrus metus mūsų gimnazijoje yra vykdomas Erasmus + projektas „Mylėk kiekvieną lašą“. Švęsdami Žemės dieną, projekto nariai pristatė, kaip jie mokosi tausoti ir saugoti vandenį, ką naujo sužinojo apie vandens savybes viso projekto metu ir kodėl tokie projektai yra naudingi. Vėliau pristatė pačių sukurtą filmuką „Vandens tarša“. Pagrindinė mintis - negalima teršti augalijos ir gyvūnijos.

     Renginio pabaigoje visi susikabinome už rankų ir sudainavome mūsų gimnazijoje Žemės dienos himnu tapusią grupės „Kastaneda“ dainą „Truputį laimės“.

     Mylėk kiekvieną lašą ir žemės lopinėlį!

Lukas Verseckas, 7 klasės mokinys