Renginiai

KAIP MES ŽIEMĄ VIJOME...

     Užgavėnės - archajiška šventė, žinoma visose Europos šalyse. Jos paskirtis – išvyti žiemą, budinti žemę, paskatinti greičiau ateiti pavasarį.

   Švęsti Užgavėnes gimnazijoje jau tapo tradicija. Šiais metais žiemą vijome vasario 13-ą, tikrąją Užgavėnių dieną. 5-8, I-II G klasių mokiniai ir mokytojai,  persirengę ir kaukėti, rinkosi gimnazijos kiemelyje. Skanduodami ,,Žiema žiema, bėk iš kiemo!’’ Užgavėnių karnavalo dalyviai patraukė prie Morės. Šventę pradėjo teatro būrelis ,,Versmelė‘‘. Viliojo ,,čigoniukės‘‘, gąsdino ,,giltinė‘‘ ir ,,velniai‘‘, snapais tarškino ,,gervės‘‘, arklį pardavinėjo ,,svetimšalis‘‘, visus ,,gydytis‘‘ kvietė ,,vengrai-daktarai‘‘, linksmino ,,jaunikis ir jaunoji‘‘, vienas kitą erzino Lašininis ir Kanapinis. Klasių persirengėliai prisistatė, iš kokios ,,šalies‘‘ jie atvyko, ir kvietė visus kartu pažaisti ar pašokti.  Mokiniai  važinėjo rogutėmis, nešė draugą apie Morę, lenktyniavo, kuris greičiau įkals vinį į medinį kuolą. Į šventę atvykę ,,svetimšaliai‘‘- 4 b klasės mokiniai ( kl. auklėtoja E.Leveckienė )- pakvietė į bendrą ratelį. Norėdami padėti Kanapiniui,  mokiniai, negailėdami jėgų, traukė virvę. O kad žemė tikrai pabustų iš miego, visi šoko ,,Meškutę‘‘ ir smagiai trepsėjo.

    Kaip ir turi per Užgavėnes būti, netrūko nei  blynų , nei saldainių, nei sniego!  Skambėjo  liaudiška muzika, liepsnojo Morė ,  o šventės dalyviai džiaugėsi,  kad  žiemą išvarė...