Renginiai

MINĖJOME TARPTAUTINĘ VAIKŲ KNYGOS DIENĄ

     Balandžio 5 dieną minėjome Tarptautinę vaikų knygos dieną. Pasaulyje ji minima jau 66 metus, o Lietuvoje – 26. Be to, juk balandžio 2-oji – žymiojo danų pasakininko Hanso Christiano Anderseno gimimo diena.

      Gimnazijoje šią šventę pažymime kiekvienais metais, ir ji tapo tradicine ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo ir 1-4 klasių tradicine švente.

    Popietę pradėjome filmuku „Mūsų biblioteka 2018-2019 mokslo metais“, kuriame įamžintos gražiausios ir įdomiausios akimirkos iš bibliotekos gyvenimo. 22 geriausiems skaitytojams buvo įteikti „Skaitymo dienoraščiai“ ir palinkėta, kad iki rugsėjo mėnesio jie būtų užpildyti perskaitytų knygų sąrašu, aprašymu bei iliustracijomis.

      Šiai gražiai šventei ruošėsi visų klasių mokiniai ir mokytojos: vieni deklamavo eilėraščius, kiti vaidino, treti skaitė kūrinių ištraukas, o pirmokai padainavo dainelę „Abėcėlė“. Labiausiai mažiesiems patiko pradinių klasių dramos būrelio „Pasagėlė“ vaidinimas pagal K.H.Andersoną “Nykštukas nosis”, kurį paruošė 4b klasės mokytoja Vitalija Voronovič. Šiuo vaidinimu ir baigėme šventę. O ant bibliotekos durų vis dar puikuojasi  plakatas ir tekstas, kurį Tarptautinės knygos dienai sukūrė vaikų knygų iliustruotojas ir autorius Kęstutis Kasparavičius.