Renginiai

OLWEUS SU ŠEIMA – DIDELĖ ŠVENTĖ GIMNAZIJOJE

     Esame OLWEUS vardo mokykla. Didžiuojamės šiuo vardu! Ir nors patyčios nuolatos skverbiasi į mūsų gyvenimą ir kelią mums iššūkius, mes tikime, kad vieną dieną jų tiesiog neliks, nes tai rūpi visiems mūsų bendruomenės nariams.

     Gegužės 16 d. mokiniai, tėvai ir mokytojai susirinkę nuo pat ryto gimnazijoje savo bendra veikla parodė, kad viskas, ką darome kartu, bendromis jėgomis, pavyksta geriausiai!

     Pirmąją pamoką klasės vadovai vedė savo klasėse. Visų klasių tema bendra - „Šeima – didžiausia vertybė“, tačiau vedė klasės auklėtojos gyvai ir jausmingai, atsižvelgdamos į savo ir mokinių patirtis. Vėliau mokiniai pasiskirstė į 15 kūrybinių – edukacinių erdvių, kuriose kartu su tėvais galėjo šokti, gaminti, siūti, piešti, žaisti lietuvių ir anglų kalbų žaidimus, tenisą, stalo žaidimus ir netgi statyti makaronų tiltus! O vienoje erdvėje paaiškėjo, kas yra GIMNAZIJOS ILGAKASĖ! Taigi, tarp 1-4 klasių mergaičių ilgiausius plaukus mūsų gimnazijoje turi 3 klasės mokinė Ievutė Molis, o tarp 5-10 klasių – Gerda Buckutė. Sveikiname nugalėtojas!

     Po visų edukacinių veiklų piešėme ant savo gimnazijos koridoriuose patiestų popieriaus lapų. Tema vėl jungė ir jauną, ir seną: „Visur gerai – namie geriausia“. Nors oras lauke buvo apniukęs ir žvarbus, viduje, skambant muzikai iš visiems piešiant, buvo šilta ir jauku!  

     Šventę vainikavo koncertas, kurį paruošė klasės vadovai ir mokiniai. Koncerto vedėjai, I G klasės mokiniai Nortas Barutis ir Irena Klimovičiūtė, gražiais žodžiais apie šeimą sujaudino ne vieno žmogaus širdį, o kiekviena klasė pademonstravo tai, ką moka geriausiai.

     O kokie namai be vaišių stalo? Kiekvienas vaikas atnešė savo šeimos mėgstamiausią  skanėstą, o valgyklos darbuotojai padovanojo OLWEUS pyragą!

    AČIŪ darbo grupei, kurį širdimi prisilietė prie šventės organizavimo: lietuvių kalbos mokytojai Laimai Bandalevičei, matematikos mokytojai Larisai Portnajai, pradinių klasių mokytojoms Virginijai Mikelevičienei ir Renatai Petrovskienei, technologijų mokytojai Linai Giedrienei, slaugytojai Ivonai Žemaitienei, socialinei pedagogei Tatjana Babkinai, visiems mokytojams, kurie ruošė kūrybines – edukacines veiklas.

___________________________

Įrašo autorius:
Rima Česokienė
psichologė