Aktualijos

DIENA SU OLWEUS

    Šių metų gegužės 20 d. mūsų gimnazijoje įvyko tradicinis renginys – „Šeimos diena su OLWEUS“ . Jame dalyvavo visa Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos bendruomenė: mokiniai, tėvai, mokytojai. Šio renginio tikslas – dar kartą įsitikinti, kad mes esame viena šeima, o šeimoje privaloma gerbti vienas kitą, mylėti ir rūpintis. OLWEUS PPP keturios prieš patyčias nukreiptos taisyklės kaip tik apie tai ir byloja:

1. Mes nesityčiosime iš kitų.

2. Mes stengsimės padėti tiems, iš kurių tyčiojasi.

3. Mes stengsimės bendrauti su tais, kurie yra atstumti.

4. Jei sužinosime, kad iš kažko tyčiojamasi – pasakysime suaugusiems ir mokykloje, ir namuose.

    Diena be pamokų prasidėjo klasės valandėlėmis „OLWEUS ir šeimos vertybės tos pačios“ . Klasės valandėlėse, kuriose dalyvavo mokiniai kartu su savo tėvais, buvo kalbama apie vertybes ir tradicijas, kurias puoselėja kiekviena šeima.

     Po klasių valandėlių vaikai kartu su savo tėveliais galėjo dalyvauti  įvairiose veiklose. (Nuotraukose galima pamatyti visas veiklas, kurias vaikams ir jų tėvams organizavo kūrybingi, iniciatyvūs ir labai išradingi mūsų gimnazijoje dirbantys mokytojai).

     Po visų veiklų gimnazijos kieme akvarele piešėme šeimą, pavasarį arba tai, ką tuo metu norėjosi piešti. Aktyviausi, žinoma , buvo pradinukai!

    Visą šventę vainikavo koncertas, kuriame mokiniai pristatė savo namų darbus! Vieni šoko, kiti dainavo , treti – vaidino! Buvo linksma ir įdomu pamatyti, ką gi kiekviena klasė paruošė „OLWEUS su šeima“ koncertui.

    Žinoma, kokia gi šeimos šventė be pyrago! Gimnazijos valgyklos darbuotojos iškepė didžiulį pyragą ir pakvietė po šventės visus pasivaišinti pyragu ir arbata. Dėkojame joms!!!

    Nuoširdžiai džiaugiuosiu šiuo renginiu ir visa gimnazijos bendruomene. Smagu, jog mums gera būti kartu!!!!!

      

Fotomenininkas Mariusz Oszustowicz pristatė savo diaparaminių nuotraukų kolekciją. Įdomiai papasakojo apie fotografavimo meną.

      

Šokio mokytoja Janina Oszustovicz pakvietė į linijinio šokio erdvę. Smagu buvo matyti, kai su vaikais kartu šoko ir jų tėveliai.

      

Muzikos ir dailės mokytoja Jadvyga Sinkevič antrokus ir jų tėvelius pakvietė į muzikinę erdvę, kur visi kartu dainavo pritariant kanklėms ir kitiems muzikos instrumentams.

      

Technologijų mokytojas Gintaras Turonis organizavo kūrybines dirbtuves „Senovinio žaisliuko gamyba“ . Buvo smagu matyti vaikus kartu su tėvais gaminančius medinius žaisliukus.

      

Pati skaniausia ir sočiausia erdvė buvo technologijų mokytojos Linos Giedrienės. Dalyviai mokėsi, kaip pagaminti saldumynus be pridėtinio cukraus! Ši erdvė taip ir vadinosi – „Sveikų užkandžių gamyba“!

      

Netikėtą ir labai įdomią veiklą pasiūlė geografijos mokytoja Rita Lysenko! Ji į mūsų šventę atvyko su jaunaisiais  šauliais iš Varėnos “Ąžuolo” gimnazijos. Mokiniai ir tėvai galėjo išbandyti savo rankos taiklumą ir akies tikslumą šaudydami iš pneumatinio ginklo.

      

Lietuvių kalbos mokytojos Birutė Lukaševičienė ir Rimutė Šiškevičienė  vaikus ir tėvus pakvietė į veiklą “Laužau galvą”– mokausi  lietuvių kalbos linksmai. Buvo smagu ir įdomu “palaužyti”galvą sprendžiant galvosūkius.

      

Nepaprastai įdomią veiklą pasiūlė mokytojos Diana Andruškevičienė ir Lilijana Talmontienė. “Druskos studijoje” savo kūrybines galias demonstravo vaikai ir tėvai lipdydami iš druskos ir miltų masės.

      

Stalo teniso ir stalo žaidimų erdves organizavo fizinio ugdymo mokytojai Ivan Sankovskij ir Marytė Bogdevičienė. Tie vaikai, kurie pasirinko šią erdvę, galėjo smagiai pažaisti stalo žaidimus bei išbanyti savo jėgas  žaisdami stalo tenisą.

      

Jau antrą kartą fizikos mokytoja Regina Nekrevič ir mūsų gimnazijos direktorė Danuta Zuzo pakvietė mokinius į “Makaronų tiltus”. Buvo smagu statyti makaronų tiltus, o paskui …..juos griauti. 

___________________________

Įrašo autorius:
Rima Česokienė
psichologė