Aktualijos

„ŽALIOJO RAŠTINGUMO“ PAMOKOS

    Pirmoji  ir didžiausia licencijuota pakuočių atliekų tvarkymo organizacija Lietuvoje „Žaliasis taškas“ pakvietė prisijungti prie nemokamų nuotolinių edukacijų „Žaliasis raštingumas“.

   4 klasės mokiniai su mokytoja D.Andruškevičiene rugsėjo 14 d. dalyvavo pakuočių tvarkymo organizacijos „Žaliojo raštingumo“ edukacijoje - paskaitoje „Esu atsakingas-rūšiuoju teisingai“, kurios metu edukatorė priminė atliekų rūšiavimo taisykles. Ji sakė, kad namuose mes turime daug įvairių pakuočių, daiktų, kuriuos išmetant reikia  rūšiuoti. Vėliau šios atliekos  gali būti perdirbamos ir „gyventi“ toliau. Ji priminė, kad daugelis dabar naudojamų konteinerių neturi spalvos, bet būtina skaityti, kokioms atliekoms jie skirti.  Paaiškino, į kokį konteinerį reikia išmesti plastikinius maišelius, skardines, saldainių dėžutes, sūrelių pakuotes, jogurto indelius, kur išmetami baldai, elektronikos prekės, lemputės, dantų šepetėliai ir kt. Sakė, kad išaugtus rūbus galima atiduoti kitiems vaikams, aiškino,  kad kai kurias pakuotes galima rinkti ir pasidaryti namuose darbelių. Ketvirtokai dalijosi tarpusavyje, kaip jie namuose rūšiuoja pakuotes. Smagu, kad  daugelis jų žino, kaip rūšiuoti, nes prie namų turi atskirus konteinerius, skirtus tam tikroms pakuotėms ir atliekoms.

   Ketvirtokai laukė ir kitų edukacijų - dirbtuvių, kurios vyko rugsėjo 21d. Mokiniai atsinešė pakuočių, antrinių žaliavų, kurias naudojo dirbtuvių metu. Edukatorė parodė, kaip galima pasidaryti teniso raketę. Ketvirtokai žiūrėjo ir patys pasigamino teniso raketę. Ją panaudosime fizinio ugdymo pamokose. Bus įdomu pažaisti ir išbandyti jėgas mušant popierinį kamuoliuką su pasigaminta rakete.

   Smagu būti „Žaliojo raštingumo“ dalyviu ir praktiškai mokytis taikyti aplinkosaugos principus kasdienėje veikloje, būti draugišku gamtai.

___________________________

Įrašo autorius:
Diana Andruškevičienė
pradinių klasių mokytoja