Aktualijos

„ANGELO SPARNAI“

     Pernai Prezidentūros eglę puošė ir Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos mokinių rankomis siūti nuostabūs kalėdiniai nameliai.

   Šiemet pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė, tęsdama šiltą Kalėdų bendrystės tradiciją, vėl pakvietė prisijungti prie akcijos „Angelo sparnai“ ir papuošti Prezidentūros eglę visų kurtais šviesios žmogiškosios vilties sparnais.   Pirmosios ponios teigimu, balti sparnai simbolizuoja kūrybos galią, nenugalimą meilės jėgą, laisvės ir taikos siekį, optimizmą bei mūsų žmonių ryžtą ir gebėjimą įveikti didžiausius iššūkius skriejant link svajonės.  Šia iniciatyva siekiama susitelkti bendrystei, prasmingam bei smagiam kūrybiškam užsiėmimui kartu.

    Visų gimnazijos  klasių mokiniai su malonumu kibo į kūrybinius darbus. Vieni braižė sparnų  trafaretus, kiti  iš balto veltinio lakšto iškirpo angelo sparnus, treti siuvo, dygsniavo, užpildė sparnus kamšalu, dekoravo plunksnomis ir karoliukais. Ir taip sukurti  šeši  nuostabūs angelai „išskrido“ į Prezidentūrą. Tikiu, kad šis kūrybinis procesas suteikė mokiniams  daug džiaugsmo, o simboliniai vilties sparnai nuneš juos  link savo svajonių.

___________________________

Įrašo autorius:
Lina Giedrienė
Technologijų mokytoja