Aktualijos

MENINIO SKAITYMO KONKURSAS GIMNAZIJOJE

     Deklamuoti – atmintinai sakyti tekstą. Tai ir yra meninis, raiškusis skaitymas. Deklamuojant  vertinamas kalbėjimo raiškumas ir aiškumas, balso tembro grožis. Meninis skaitymas ugdo mokinių kūrybinį ir kritinį mąstymą, skatina protinę veiklą, kalbos įgūdžius, padeda ugdyti dėmesio koncentraciją. Skaitydamas žmogus įsivaizduoja tai, ko nėra matęs, pasineria į teksto herojaus išgyvenamas emocijas. Visi  meninio skaitymo konkurso dalyviai labai stengiasi emocingai, natūraliai ir tikroviškai padeklamuoti tekstą.

    Mūsų gimnazijoje kasmet vyksta meninio skaitymo konkursas. Tai vienas gražiausių renginių, kai mokiniai noriai dalyvauja ir puikiai jaučiasi ant scenos. Taigi ir šiais metais 5-8 kl. ir I-IV G kl. mokiniai skaitė pasirinktus įvairių autorių poezijos bei prozos kūrinius. Skaitovų klausėsi draugai, lietuvių kalbos mokytojos, išrinkusios geriausius skaitovus, kurie atstovavo gimnazijai rajono mokyklų meninio skaitymo konkurse: L.Česokaitė, 8 kl., D.Rožanovskytė, 5akl,. L.Linkevič, 6 kl,. D.Utovkaitė. IIIG kl. J.Kozarin, A.Malinovska, IVG kl.

    Mokinius konkursui ruošė lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Birutė Lukaševičienė, Irena Blažukonienė, Eglė Kiriuškinienė ir Rimutė Šiškevičienė.

___________________________

Įrašo autorius:
Birutė Lukaševičienė
lietuvių kalbos mokytoja