Aktualijos

NEPAMIRŠTAMA DIENA VILNIAUS ZOOLOGIJOS SODE

     Šiemet pirmokai  mokėsi pažinti naminius ir laukinius gyvūnus, dalyvavo edukacijoje ,,Po stiklu“, o apniukusį šeštadienio rytą gausus 1a klasės mokinių būrys rinkosi prie gimnazijos, nes vykome į Vilnių pratęsti pažinties su gyvūnais. Skubiai sulipę į mokyklinį autobusiuką išvykome į  Vilniaus Zoologijos sodą. Kelionė neprailgo. Zoologijos sode mūsų laukė edukatorė. Jaunutė mergina pravedė edukacinę pamokėlę ,,Gamtos pasaulio pažinimas“.

    Visi kartu persikėlėme į Pietų ir Šiaurės Ameriką, Aziją, Afriką ir net Australiją, pasižvalgėme po Europos regionus. Stebėjome spalvotąsias papūgas iš Australijos, įlindome į šikšnosparnių urvą, pamatėme, kaip susiglaudę miega iš Madagaskaro kilę neklaužados lemūrai, o Pietų̨ Amerikoje gyvena daug gražių̨ ir įdomių̨ beždžionių̨, Afrikoje – surikatos, Šiaurės Amerikos stepėse įdėmiai mus stebėjo ir urvus rausė juodauodegiai preriniai šuniukai. Vaikai nepabūgo paimti į rankas šnypščiančius tarakonus, gyvalazdes. Glostė gražuolius triušiukus ir jūrų kiaulytes. Nustebino maži ir dideli vėžliai. Stebėjomės paslaptingais vorais ir slapukėmis gyvatėmis. O labiausiai vaikams patiko atviras akvariumas, kur plaukiojo gausybė didelių žuvų, Vaikai ne tik jas maitino, bet ir glostė, kuteno. 

     Nelengva  papasakoti, kiek visokių gyvių pamatėme, bet paprasta ir gera pasakyti, kiek teigiamų emocijų, jaudulio ir džiaugsmo patyrėme persikėlę į gamtos pasaulį. Buvo jaudinančiai smagu!

___________________________

Įrašo autorius:
Vitalija Voronovič
pradinių klasių mokytoja