Renginiai

SUSITIKIMAS SU VYTAUTU DAILIDKA

     Balandžio 16 dieną organizavome susitikimą su pedagogu, buvusiu gimnazijos direktoriumi, dailininku, poetu, daugybę kartų įvairaus lygio apdovanojimus gavusiu knygų kūrėju Vytautu Dailidka. Ne kartą apie jį rašė „Lietuvos aidas“, „Voruta“, jo eilėraščiai buvo patalpinti Pietryčių Lietuvos poetų almanachuose „Ties rugsėjo taku“, vėliau - „Ties spalio taku“. Benjamino Kondroto knygų serijoje „Kūrėjų pėdsakais“ Vytautas Dailidka pateikė ištraukų iš jo rašomos knygos apie kelių kartų mokytojų prisiminimus „Ištroškę gimto žodžio“,  2016 metais Stanislovo Rapolionio premijos nominantų pagerbimui pats parengė leidynėlį „Stanislovas Rapolionis“.

     Į susitikimą su mokiniais bei mokytojais Vytautas Dailidka atsinešė savo rankomis pagamintas ir paties išleistas poezijos knygeles „Paklydusio pavasario godos“, „Prisilietimas“ ir kt. Jų išleido per 150, dovanojo artimiems žmonėms. Pirmoji jo knyga buvo pakankamai  paprasta, tačiau laikui bėgant knygos  tobulėjo, gausėjo iliustracijų, daugėjo eilėraščių.

    Vytautas Dailidka tapo paveikslus, kuria eiles, pasakėčias, rašo prisiminimus apie vaikystę, tėvus ir - riša savo knygas. O įkvėpimas ateina bet kuriuo paros metu: tai gali būti rytas, vakaras, naktis. Paskutinė jo knyga apie Eišiškių lietuvišką mokyklą - gausi nuotraukų. Knygoje atsispindi visas Eišiškėse veikusių lietuviškų mokyklų kelias ... 

     Vytautas Dailidka mokiniams trumpai papasakojo apie gyvenimą bei kūrybą, dailės darbelius. Sakė, jog savo laisvalaikį skiria kūrybai – poezijai, dailei, tapybai, fotografijai. Nemažai skiria laiko savo šeimai.  Gimnazijos aktų salėje  suruošė savo eilėraščių knygų iliustracijų ir piešinių parodą.

     Susitikimas su įdomiu žmogumi buvo tikrai įspūdingas. Jame  dalyvavo I-IIG klasių mokiniai ir mokytojai.