Aktualijos

ALIONA - NUGALĖTOJA

Mūsų gimnazijos IIIG kl. gimnazistė Aliona Jancevič dalyvavo konkurse ,,Vokiečių kalba smalsiems tiksliukams“. Konkursas vyko nuo 2014 m. lapkričio1d. iki 2015 m. vasario 28 d. Dalyviai turėjo atsakyti į penkis viktorinos klausimus bei atlikti ir aprašyti tyrimą, susijusį su gamtos mokslais. Aliona pasirinko chemiją ir jos projekto tema – „Kosmetinių priemonių poveikis jauno žmogaus odai“. Tyrimai buvo atliekami Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijoje, koordinuojant chemijos mokytojai Nijolei Jotko.
Pasibaigus konkursui, vertinimo komisija išrinko 10 geriausių bei įdomiausių darbų. Tarp jų - Alionos Jancevič projektas.
Gegužės 6 d. Goethe – Institut Litauen Vilniuje vyko finalinis konkurso „Vokiečių kalba smalsiems tiksliukams“ etapas, kuriame savo tyrimų projektą pristatė komisijai ir mūsų gimnazistė Aliona Jancevič. Komisiją sudarė mokslininkai, mokytojai, tyrimų institutų ir Goethe`s instituto darbuotojai. Darbas pristatomas lietuvių ir vokiečių kalbomis, koordinatorė – mūsų gimnazijos rusų ir vokiečių klb. mokytoja Tatjana Jancevič.
Alionos Jancevič projektas sulaukė daug dėmesio dėl savo aktualumo, kadangi kosmetiką šiais laikais naudoja beveik visi. Kiekvienas ieško priemonės ne tik geriausiai atitinkančios poreikius, bet ir turinčios savo sudėtyje mažiausiai kenksmingų medžiagų.
Aliona Jancevič apdovanota vertingu prizu bei padėkos raštu.

Nijolė Jotko, chemijos mokytoja

{aliona-nugaletoja}