Aktualijos

KULTŪROS NAKTIS VYRIAUSYBĖS RŪMUOSE

   Birželio 16 dieną  keli mūsų gimnazijos aktyviausi mokiniai Gabrielė M., Edgaras L., Lukas L. ir Agnė P.  dalyvavo renginyje „Kultūros naktis vyriausybės rūmuose“, kur vyko I etapo projekto komandų sukurtų filmų peržiūra, aptarimas, diskusijos.

   Vilniaus rajono jaunimas kartu su režisieriumi Jonu Ohmanu ir scenariste Tekle Kavtaradze pristatė sukurtą filmą „Skirtingi ir tuo ypatingi“ apie skirtingų tautų gyvenimą, santykius ir tikėjimų įvairovę Vilniaus krašte. Po nedidelės pertraukos  Visagino jaunimas kartu su režisieriumi Audriumi Lelkaičiu pristatė savo sukurtą filmą  „Visagino taikos batalionas“. Po filmų peržiūros diskutavome su režisieriais: J.Ohmanu, A.Lelkaičiu,  istoriku prof. Alfredu Bumblausku, žurnalistais Rytu Staseliu, Olegu Kurdiukovu. Jauni žmonės mielai dalijiosi savo įspūdžiais ir iškylančiomis problemomis kuriant filmus. Renginį moderavo  Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

   Po filmų peržiūros 22.00 val. vykome į LR Švietimo ir mokslo ministerijos Ovaliąją salę, kur mus pasitiko švietimo ir mokslo ministrė J.Petrauskienė. Čia Švenčionių rajono jaunimas kartu su režisieriumi Pauliumi Ignatavičiumi ir dramaturgu Mindaugu Nastaravičiumi pristatė spektaklį „Nerūkas“. Spektaklyje su jaunaisiais aktoriais vaidino aktorius Tadas Gryn. Spektaklyje nagrinėjamos aktualios, skaudžios temos: holokaustas, patyčios, susvetimėjimas, požiūris į „kitus“.  

   Pilni gerų emocijų, vėlų metą grįžome namo. Važiuodami apmąstėme tai, ką matėme, ką girdėjome... Džiaugėmės naujomis pažintimis.

 

___________________________

Įrašo autorius:
Tatjana Sidorovič-Bartaševič
Geografijos ir istorijos mokytoja