Aktualijos

UŽGAVĖNĖS BUVO SMAGIOS

     Užgavėnės - tai žiemos išlydėjimo šventė. Iš senelių, tėvelių, mokytojų žinome, kad šią šventę reikia švęsti su didžiausiu triukšmu, kad išvarytume žiemą. Tą dieną reikia pasivolioti sniege, kad būtų geri metai, daug prisivalgyti, kad per visus metus būtų maisto.

     Antradienį mūsų klasės mokiniai į klasę atsinešė blynų, uogienės, lašinių, dešrų.... Gražiai pasipuošę stalą valgėm, žaidėm liaudies žaidimus.

    Po pamokų dalyvavome Užgavėnių šventėje, kurią organizavo etninės kultūros, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Laima Bandalevičė su  5- 10 klasių mokiniais. Su persirengusiais  ožiais, velniais, ubagais Užgavėnių dalyviais, kurie griežė keisčiausiais instrumentais, kartu su didžiausiu triukšmu apėjome aplink visą gatvę ir sugrįžę į gimnazijos kiemelį pradėjome švęsti Užgavėnes.

   Mūsų 4b klasę pristatė kaip svečius. Labai norėjome pasirodyti , todėl prisistatydami sutrepsėjome ir išmokėme visus Užgavėnių dalyvius žaisti liaudies žaidimą ,, Senis“. Labai apsidžiaugėme, nes gavom saldų prizą. Be to, šokdami su visais išmokome ir naujų Užgavėnių žaidimų.

    Mums labai patiko Lašininio ir Kanapinio dvikova, kuri simbolizavo žiemos kovą su pavasariu. Jų kova sukėlė visiems daug juoko.

    Aplink degančią  Morę  šokome ratelius, džiaugėmės, kad sunaikinome žiemos jėgą. Nors žiema šiais metais buvo ,, nepikta“,  dar nesiruošia trauktis. Matomai, negarsiai šaukėme. Bet mums  buvo labai smagu.

     Prisiminę gražias  senolių apeigas, visi ramiai ir kantriai lauksime žydinčio pavasario ir šv. Velykų.

___________________________

Įrašo autorius:
Elena Leveckienė
Pradinių klasių mokytoja