Aktualijos

SOCIALINIŲ MOKSLŲ SAVAITĖ 2019

     Gegužės 6 dieną Stanislovo Rapolionio gimnazijoje startavo socialinių mokslų savaitė. Šią savaitę organizavo etikos mokytoja Rima Česokienė, istorijos mokytoja L.Jurgelevičienė ir geografijos mokytoja T.Sidorovič.

     Pirmadienį, per 1 pamoką, I-II G klasių mokiniai dalyvavo  viktorinoje „Daugel krito sūnų“, skirtoje ginkluotai rezistencijai, LLKS Deklaracijos 70- čiui ir Jono Žemaičio – Vytauto 110-osioms gimimo metinėms paminėti. Istorijos mokytoja metodininkė L Jurgelevičienė šią savaitę savo pamokas skyrė partizanų veiklai ir kūrybai nagrinėti: IG klasė žiūrėjo ir aptarė filmą „Partizano žmona“, 5 klasė, susipažinusi su partizanų gyvenimu ir kūryba, piešė iliustracijas partizanų eilėraščiams ir dainai.

     Etikos mokytoja R.Česokienė šią savaitę nutarė daugiau dėmesio skirti socialinei atskirčiai,  žmonių išnaudojimo temoms: su 6 klasės mokiniais žiūrėjo ir aptarė filmą „Nepatogaus kino klasė“, su IIGa kl. gimnazistais žiūrėjo ir aptarė filmą „Sekso kaina“.

      Geografijos pamokos buvo skirtos žinių įtvirtinimui ir įsivertinimui: 7 klasėje vyko viktorina „Geografija - tai įdomu“, 8 klasėje - „Pažink Europą“, o 6 klasė per istorijos pamoką kartojo Istorijos abėcėlę. Be to, šeštokai pasinaudojo Kultūros paso paslauga ir aplankė Vilniaus zooparką, kur dalyvavo edukacinėje veikloje „Aplink pasaulį per 90 min“.

     Visai gimnazijos bendruomenei buvo pristatytas projekto „Gyvenu laisvai“ metu sukurtas filmas „Narbutai. Sankirtis“ .Aktoriai – mūsų gimnazijos mokinių komanda – „Versmė“.

     Gegužės 9 dieną jau keleri metai iš eilės dalyvaujame Europos Sąjungos egzamine. Šių metų naujiena - bandomasis egzaminas, skirtas 8-9 klasėms, kur mokiniai turėjo galimybę įsivertinti savo žinias apie Europos Sąjungą. Bandomąjį Europos egzaminą geriausiai išlaikė Nortas Barutis, surinkęs 18 taškų iš 20. Europos egzamine geriausiai sekėsi abiturientei Evelinai Dzikevič, kuri dalyvaus II ture.

___________________________

Įrašo autorius:
Tatjana Sidorovič-Bartaševič
Geografijos ir istorijos mokytoja