Aktualijos

IŠVYKA į VILNIAUS TECH bei UNO PARKĄ

             

    Skatindama STEAM iniciatyvas, bendradarbiaudama su tėvais, akademiniais ir socialiniai partneriais, mūsų gimnazija nuosekliai vykdo KK+ projekte suplanuotas veiklas.  2023 m. birželio 7 dieną 47 8-IIIG klasių gimnazijos mokiniai vyko į edukacinę išvyka į VILNIUS TECH  universitetą. Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VILNIUS TECH) pakvietė mokinius, sprendžiančius, kokį ateities kelią pasirinkti, susipažinti su universitetu, studijų programomis, perspektyviausiomis specialybėmis bei Aplinkos inžinerijos fakulteto laboratorijomis ir dėstytojais.

    Čia mokiniai susipažino su Aplinkos apsaugos inžinerija: su techniniais, technologiniais ir organizaciniais sprendimais įvairiose aplinkos inžinerijos srityse bei  sužinojo apie šiuolaikinius aplinkosauginius nuotekų, oro valymo, atliekų tvarkymo ir triukšmo mažinimo įrenginius. 

     Po veiklų universitete  išvyka tęsėsi Vilniaus UNO PARKE, kur mokiniai surado atokvėpį,  aštrius įspūdžius, pasimėgavo pramogomis bei susipažino su laipiojimo medžiuose filosofijos atspindžiu: laisve gyventi klausant savo širdies, drąsa peržengti savo ribas ir pasitikėti pasauliu aplink, augti ne tik įveikiant kliūtis, bet ir priimant tai, kas stipriau už mus.

     Pasisėmę naujų žinių, pavargę, bet laimingi vakare grįžome į gimtąjį miestą Eišiškes.

___________________________

Įrašo autorius:
Danuta Zuzo
gimnazijos direktorė