Aktualijos

PASIRINK TEISINGAI

    Birželio 7 dieną mūsų gimnazijos mokinių komanda dalyvavo rajoniniame prevenciniame konkurse „Pasirink teisingai“, kurio tikslas – suteikti mokiniams galimybę išreikšti savo nuomonę, mintis, požiūrį į problemas (psichoaktyviųjų medžiagų vartojimą, patyčias, smurtą, savižudybes), su kuriomis susiduria vaikai ir paaugliai, bei pasiūlyti šių problemų sprendimo būdus.

    Mūsų mokinės pasirinko stendinį vizualizuotą pranešimą apie savižudybių prevenciją. Darbą pavadino „NETYLĖK“. Kūrybiškai jį pristatė. Pristatymo metų mokinės kalbėjo apie dažniausias savižudybių priežastis ir pateikė galimus šios problemos sprendimo būdus. Pristatė ir pagalbos Lietuvoje galimybes, siekiant užkirsti kelią savižudybėms. Mokinės akcentavo svarbiausius pagalbos būdus: neišsigąsti, nepalikti žmogaus, galvojančio savo noru pasitraukti iš gyvenimo, vieno, kuo daugiau kalbėtis, išklausyti, patarti,  palaikyti.

    Labai džiaugiamės konkurso rezultatais! Konkurso vertinimo komisija darbą „NETYLĖK“ įvertino aukštais balais. Komanda laimėjo pirmąją vietą!!! 

___________________________

Įrašo autorius:
Tatjana Babkina
Socialinė pedagogė