Aktualijos

KONSTITUCIJOS DIENA

Spalio 25 dieną Lietuvoje minima Konstitucijos diena. Ta proga mūsų gimnazijos 4b ir IVG klasėse vyko pilietiškumo pamokos. Spalio 22 dieną, ketvirtadienį, 3 pamokos metu 4b klasės pradinukai (mokytoja L.Talmontienė) buvo pakviesti į geografijos–istorijos kabinetą, kur abiturientai V.Leikauskas ir S.Kucevič pristatė Lietuvos Respublikos Konstituciją. Pradinukai turėjo galimybę pavartyti LR Konstituciją, mokėsi dirbti interaktyviąja lenta, išklausyti bei pabendrauti su vyriausiais gimnazistais. Mažiesiems labai patiko rašyti ant interaktyviosios lentos, sudomino judantys įgarsinti paveikslėliai. Kartu su abituriente Sabina išnagrinėjo I LR Konstitucijos skyrių. Buvo pristatyta trumpa Konstitucijos atsiradimo istorija, paaiškinta, kokias teises žmonėms suteikia Konstitucija, priminta, jog šiuo metu galioja 1992 m spalio 25 d piliečių referendume priimta Konstitucija.
Pamokos pabaigoje abiturientas Valdemaras 4b klasės mokiniams surengė trumpą viktoriną. Ketvirtokai aktyviai atsakinėjo į klausimus, o už teisingus atsakymus abiturientas apdovanojo „saldžiais“ prizais - saldainiais. Pradinukai nuoširdžiai padėkojo abiturientams už įdomią pamoką.
Spalio 23 dieną per 5 pamoką vyko viktorina „Ar gerai žinau Lietuvos Respublikos Konstituciją“, kurioje dalyvavo IVG klasės gimnazistai. 40 viktorinos klausimų buvo atrinkta iš istorijos brandos egzamino nuo 2005 iki 2015 metų klausimų. Daugiausiai taškų surinko ir I vietą užėmė abiturientė S.Kucevič, II vietos teko R.Brozovskiui ir A.Šibeko, III-osios – K.Černuševič ir V.Leikauskui. Smagu, jog tiek jaunesni, tiek vyresni mūsų gimnazijos mokiniai domisi Lietuvos valstybės ir visuomenės gyvenimo aspektais.

Tatjana Sidorovič, istorijos ir geografijos mokytoja

{konstitucija}