Aktualijos

PSICHINĖS SVEIKATOS DIENOS

Tikriausiai kiekvienas iš mūsų pritartų nuomonei, kad šiandien mes gyvename itin intensyvų, kupiną naujų galimybių gyvenimą. Sakysite, tai puiku, mes galime rinktis! Tačiau pastaruoju metu visuomenėje vis dažniau stebimas persisotinimas, pasireiškiantis abejingumu, agresija ir didėjančiu įvairių psichikos sutrikimų skaičiumi. Todėl pasiūlėme visai gimnazijos bendruomenei kartu mokytis, kaip įveikti stresą, atsipalaiduoti ir pakelti nuotaiką. Spalio 12–16 dienomis mūsų gimnazijoje organizuotos psichinės sveikatos dienos.
Vienas iš stresą mažinančių veiksmų – piešimas. Visą savaitę mokiniai turėjo galimybę pertraukų metu ir po pamokų piešti guašu, flomasteriais, pieštukais. Piešė ant stiklo ir popieriaus. Vaikų poilsio erdvė virto meninės terapijos erdve. Jie piešė ir spalvino... MANDALAS! Mandala – tai vienas iš būdų geriau pažinti save, žvilgtelėti į pasąmonės gelmes ir ... atsipalaiduoti.
Visi, atvykę į gimnaziją, turėjo galimybę perskaityti ant laiptų priklijuotus užrašus, kuriuose žymių pasaulio mąstytojų išmintis, patarimai, pamokymai.
Psichinės sveikatos dienos buvo organizuotos Šalčininkų rajono savivaldybės sveikatos projekto Psichinės sveikatos stiprinimo, savižudybių ir smurto prevencijos programos „Sveiki, saugūs, laimingi!” lėšomis.
Tikiuosi, kad mūsų gimnazijos bendruomenė ir toliau domėsis bei rūpinsis savo psichine sveikata. Juk tai daryti yra ne tik naudinga, bet ir labai smagu.

Rima Česokienė, gimnazijos psichologė

{psichika}