Aktualijos

DALYVAUJAME PROJEKTE „LIETUVA – IT ŠALIS“

    Mūsų gimnazijos šeštokai dalyvauja kultūros projekte, skatinančiame tautinių mažumų kultūrų plėtotę „Lietuva – IT šalis“. Šio projekto tikslas - gilinti atsiradusį tarpkultūrinį bendradarbiavimą bei dialogą su Pietryčių Lietuvos mokyklomis, ugdyti mokinių kultūrinį ir pilietinį aktyvumą bei stiprinti IT pažinimą įvairiose gyvenimo srityse.

    Projekte dalyvauja net 4 mokyklos: Vilniaus Sofijos  Kovalevskajos progimnazija, Šalčininkų r. Butrimonių Anos Krepštul gimnazija, Šalčininkų r. Baltosios Vokės Elizos Ožeškovos gimnazija ir Šalčininkų r. Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazija. Projektas  prasidėjo balandžio 3 d., o turėtų būti baigtas spalio 31 d. Jau dalyvavome keliuose renginiuose: Vilniaus Sofijos Kovalevskajos progimnazijoje kūrybinėse dirbtuvėse „Be ribų“ (dalyvavome įdomiose netradicinėse pamokose), lankėmės Mikniškių kaimo stačiatikių bendruomenėje, vykome į Pinigų muziejų.

    Mūsų gimnazijos šeštokai per IT pamoką suplanavo atlikti ir įvykdė tyrimą „Ar Lietuva IT šalis?“. Savo gyvenamojoje vietoje (namie, pas gimines, kaimynus) vaikai analizavo ir fiksavo, kaip keitėsi ir tobulėjo buitinė technika, muzikos prietaisai, kompiuteriai, laikrodžiai, telefonai, laisvalaikio daiktai. Pavyko rasti ir gana senų daiktų, ir pačių naujausių, tik neseniai pradėtų naudoti. Surinktas foto šeštokai surūšiavo ir sukūrė pateiktis. Kompiuteriu nupiešė įdomių piešinių IT tema.

    Atliktus darbus atspausdinome ir surengėme gimnazijoje parodėlę. Šaunu! Lauksime kitų projektų renginių.

___________________________

Dovilė Blažukienė Įrašo autorius:
Dovilė Blažukienė
informacinių technologijų mokytoja