Aktualijos

VASAROS NUOTYKIAI 2023

     Pasibaigus mokslo metams, Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazija pakvietė 1 – 4 klasių pradinukus  į vasaros poilsio dienos stovyklą ,,Vasaros nuotykiai”, kuri  vyko  birželio 9 – 16 dienomis.

   Jau  pirmąją stovyklos dieną vaikai buvo suskirstyti į komandas. Bendraudami ir bendradarbiaudami  ruošėsi virtualiai kelionei  laivais. Kiekviena komanda kūrė savo laivui pavadinimą, spalvino bures, lankstė žuvytes, kūrė eilėraštukus.

    Antroji stovyklos diena buvo skirta sportui ir sveikatai. Tą dieną stovyklautojai  kartu su pradinių klasių mokytojomis V.Mikelevičiene, L. Talmontiene, R. Petrovskiene, D. Andruškevičiene, R. Kulpovičiene bei sveikatos priežiūros specialiste I.Žemaitiene dalyvavo viktorinoje ,,Sveikata – brangiausias turtas”, žaidė judriuosius žaidimus, kalbėjo apie sveikos gyvensenos įpročius.

   Trečią dieną vaikai vyko į Kernavę, kur  dalyvavo edukacijoje ,,Kaip žmonės senovėje gyveno”. Pasakojimo, bandymų ir žaidimų pagalba visi keliavo į tolimą Kernavės praeitį. Sužinojo, kaip žmonės gyveno gamtos prieglobstyje, ką ir kaip medžiojo. Atrado iš ko buvo gaminami įrankiai, apranga ir statomi būstai, ką žmonės augino ir kodėl atsirado puodai.

    Ketvirtąją dieną vaikai smagiai leido laiką su gimnazijos socialine pedagoge T. Babkina bei psichologe R. Česokiene.

   Penktąją dieną grupė pradinukų vyko į Dzūkijos nacionalinį parką ir Čepkelių valstybinį gamtos rezervatą. Čia  sužinojo, kaip atsiranda ir vystosi pelkė, ėjo į ekskursiją prie Dzūkijos nacionalinio parko upių ir šaltinių. Kiti stovyklautojai žaidė įvairiausius žaidimus gimnazijos kiemelyje.

    Paskutinę stovyklos dieną vaikai žiūrėjo filmą, valgė ledus. Teigiamų emocijų sukėlė užsiėmimas su fizinio ugdymo mokytoju I. Sankovskiu. Jis padėjo vaikams išbandyti savo jėgas laipiojant virvėmis.

    Stovyklos programa vaikams labai patiko, kiekviena diena  buvo vis kitokia. Pradinukai siūlė stovyklą pratęsti…Džiugu, kad vaikai puikiai praleido laiką. Linkiu visiems geros , šiltos ir saugios vasaros.

    Stovyklą ,,Vasaros nuotykiai” finansavo Šalčininkų rajono savivaldybės administracija.

___________________________

Įrašo autorius:
Liudmila Šeškienė
bibliotekos vedėja