Aktualijos

„DREAMS AND TEAMS“ MOKYMAI

     Britų tarybos Lietuvoje ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) organizuojamo projekto „Svajonių komandos“ (angl. „Dreams and Teams“) šeštojo sezono dalyviai vasario 12-15 d. aktyviai įsitraukė į keturių dienų mokymus Birštone.

    Mūsų gimnazistai Patricija Petrovskytė (IG), Goda Kiriuškinaitė (IIG) ir Augustas Malinovski (IIG) kartu su fizinio ugdymo mokytoju Ivanu Sankovskiu taip pat dalyvavo „Svajonių komandos“ projekto mokymuose. Kartu dalyvavo dar 4 Šalčininkų rajono ir 3 Visagino miesto gimnazijų komandos.

    Mokymų metu per įvairias aktyvias veiklas dalyviai diskutavo svarbiomis šiandieniniam jaunimui temomis apie lyčių lygybę, kilnų elgesį, toleranciją, ekologiją, sveiką mitybą, mokėsi bendradarbiavimo ir lyderystės. Suaugusieji įgijo žinių ir gebėjimų, kaip ugdyti mokinių lyderystę ir XXI a. kompetencijas.

    Pats projektas tik įsibėgėja! Mūsų gimnazijos komanda kovo – balandžio mėnesiais planuoja pravesti užsiėmimus ne tik gimnazijos bendruomenei, bet ir už jos ribų.

    Esame dėkingi projekto organizatoriams – Britų tarybai Lietuvoje ir Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui už galimybę mokytis, įgyti neįkainojamos patirties bei ne tik būti bendruomenės dalimi, o ir pajausti tikrąją komandinę dvasią.

    „Svajonių komandos“ – unikalus Britų tarybos Lietuvoje inicijuojamas ir remiamas projektas, kuris per sportą jungia jaunus žmones, augina bendruomeniškumo kultūrą, įkvepia entuziazmo, kūrybiškumo ir formuoja mūsų valstybės ateities lyderius.

___________________________

Įrašo autorius:
Ivan Sankovskij
fizinio ugdymo mokytojas