Renginiai

PROJEKTAS "GYVENU LAISVAI" TĘSIASI!

   Vasarai prasidėjus, Šalčininkų rajono kūrybinėje dirbtuvėje, kuri įsikūrusi Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijoje, „Eišiškių versmės“ komanda turėjo galimybę tris dienas dalyvauti  užsiėmimuose su režisiere Jūrate Samulionyte, scenariste Egle Vertelyte, operatoriumi Simonu Glinskiu ir jo padėjėju- gripu Edgaru.

   Birželio 6 d. kūrybinėje dirbtuvėje lankėsi istorikas, VU dėstytojas Mindaugas Nefas, kuris kartu su mokiniais aptarė 1863 m. sukilimo priežastis, tikslus ir padarinius, diskutavo, ar galėjo šis sukilimas baigtis pergale ir kaip jis galėjo pasukti visos istorijos eigą. Tą dieną  paskaitą-diskusiją moderavo „Žinių radijo“ ir „Laisvės TV“ žurnalistas Aurimas Perednis, kuris pakvietė mus pasisvečiuoti radijo stotyje ir susipažinti su žurnalisto profesija.

   Trečiadienį, birželio 7 d., į projekto „Gyvenu laisvai!“ kūrybinę dirbtuvę atvyko režisierė Jūratė Samulionytė  bei naujas kūrybinės komandos narys – operatorius Simonas Glinskis. Jaunuoliai toliau aiškinosi, kaip kuriami filmai, susipažino su pagrindiniais filmavimo principais, taisyklėmis, patyrinėjo įdomią kino operatorių naudojamą techniką  bei patys bandė filmuoti.

   Birželio 8 dieną darbas ir kūryba tęsėsi. Komandos nariai kalbėjo apie pilietiškumo sampratą, turėjo galimybę pasvajoti, iš padarytų nuotraukų kūrė komiksus, bandė vaidinti trumpus etiudus, improvizuoti, filmuoti video pagal tam tikrus reikalavimus, piešė ir ,žinoma, smagiai leido laiką.

 

___________________________

Įrašo autorius:
Tatjana Sidorovič-Bartaševič
Geografijos ir istorijos mokytoja