Renginiai

PILIETINĖ INICIATYVA "VARDAI"

        Kasmetinė Vardų skaitymo iniciatyva mums primena tūkstančius Holokausto metu Lietuvoje užgesintų gyvybių. Tardami nužudytųjų vardus, susimąstome apie Holokausto aukų likimą. Ši nedidelė, bet labai reikšminga iniciatyva primena mums ne tik apie skaudžią praeitį, bet ir įkvepia būti tolerantiškais.      

      Rugsėjo 20-tąją  Vardai buvo skaitomi Eišiškėse. Į renginį Eišiškių miesto centre susirinko Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos bei Eišiškių gimnazijos gimnazistai, jų mokytojai  Liudmila Jurgelevičienė  bei Mažena Juchnevič. Dalyvavo Eišiškių seniūnas Miroslav Bogdiun,  Dieveniškių verslo ir technologijų verslo mokyklos direktorė Ilona Šedienė,  visuomenininkė Julija Mackevič, Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos direktorė  Danuta Zuzo , Eišiškių poilsio ir pramogų centro vedėja T.Suchocka     

      Lietuvos žydų genocido diena minima rugsėjo 23-iąją – būtent tą dieną 1943 metais buvo likviduotas Vilniaus žydų getas. Iki Antrojo pasaulinio karo  Lietuvoje gyveno daugiau 200 tūkst. žydų. Per Holokaustą buvo nužudyta apie 190 tūkst. Po šios katastrofos liko gyvi vos 5–10 proc. Lietuvos žydų.

     Vardų skaitymo renginiai vyks  beveik visuose didžiausiuose Lietuvos miestuose – Kaune, Šiauliuose ir daugiau nei dešimtyje mažesnių miestų, miestelių ir kaimų.

     Vardų skaitymo iniciatyva baigsis rugsėjo 24 dieną. 

___________________________

Įrašo autorius:
Danuta Zuzo
gimnazijos direktorė