Renginiai

GRAŽI TRADICIJA TĘSIASI

      Birželio 1 d. - Tarptautinė vaikų gynimo diena.  Ši diena – tai priminimas visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises. Tai pagrindinė sąlyga kuriant ir formuojant humanišką, teisinę ir dvasiškai sveiką visuomenę. Tai užtikrinti gali tik šeimos ir mokyklos sąveika.

      Tarptautinės vaikų gynimo dienos išvakarėse mūsų gimnazijoje vyko Šeimos sporto šventė, kurioje dalyvavo pradinių klasių mokiniai, jų tėveliai bei klasių vadovai. Visi susirinkome gimnazijos stadione pasiruošę sportuoti, varžytis, rungtyniauti, pasikaitinti saulėje, pailsėti ir smagiai praleisti laiką. Visus susirinkusius pasveikino gimnazijos direktorė Danuta  Zuzo, palinkėjo geros nuotaikos, sportinio atkaklumo.

      Lauke švietė saulė, pūtė lengvas vėjelis, o stadione išsirikiavo „Sportinukų“, „Patriotų“,  „Skruzdėliukų“, „Kiškučių“, „Žaibų“, „Sveikuolių“ komandos. Visi į šventę atvyko pasiruošę: sugalvoję komandų pavadinimus, šūkius, nusipiešę emblemas. Komandos varžėsi 6 rungtyse: „Bulvių kasimas“, „Tunelis“, „Žolės riedulys“, „Žiūronai“, „Gyvybės vanduo“ bei „Virvės traukimas“. „Sportinukai“ rungtyniavo prieš „Patriotus“, „Skruzdėliukų“ komanda prieš „Kiškučius“, „Žaibai“ prieš „Sveikuolius“. Rungtis įdėmiai stebėjo mūsų mažiausieji gimnazijos mokinukai – priešmokyklinio ugdymo grupės auklėtiniai. Juk kitais mokslo metais jie jau taps šventės dalyviais.

      Ši diena pradinių klasių mokiniams buvo ypatinga - diena be pamokų, kurią jie praleido kartu su savo tėvais ir mokytojais bei klasės draugais. Po atkaklių varžybų suskaičiavus rezultatus, paaiškėjo, kad  laimėjo .... DRAUGYSTĖ. Gimnazijos direktorė dalyviams įteikė padėkos raštus ir pakvietė nusifotografuoti bendrai nuotraukai.

      Pasibaigus varžyboms,  gimnazijos kiemelyje šventės dalyvių laukė piknikas! Visos šventės metu skambėjo linksma muzika, skambėjo vaikų juokas , liejosi geros emocijos. O kokia šventė be deserto? Papietavę kiekvienas  gavo po porciją ledų.

    Dėkojame šventės organizatoriams: pradinių klasių mokytojai Virginijai Mikelevičienei, kūno kultūros mokytojams Darjušui Belopetrovič, Marytei Bogdevičienei. Nuoširdžiai dėkojame IT inžinieriui Vytautui Kęstučiui Dailidkai, valgyklos vedėjai Leonorai Černiavskajai ir kitoms  valgyklos darbuotojoms už pagalbą organizuojant šventę.

___________________________

Įrašo autorius:
Gražina Šibekienė
direktoriaus pavaduotoja ugdymui