Aktualijos

IŠVYKA Į PANEMUNĖS PILIS

     Saulėtą rudens dieną mūsų gimnazijos I-IIIG klasių  mokiniai ir mokytojos  išvyko į kelionę, kurios tikslas - pažinti Panemunės pilių istoriją ir Panemunės kraštovaizdį.

     Išvykos metu aplankėme Raudondvario pilį – dvarą, Palemono piliakalnį Seredžiuje, Veliuonos piliakalnius, Raudonės bei Skirsnemunės pilis. Mokiniai susipažino su pilių - dvarų architektūrą, jų istorija. Sužinojo, ką slepia Veliuonos piliakalniai, kokias apeigas garbino LDK kunigaikščiai, klausė gido pasakojimų apie grafų tradicijas ir papročius, viduramžiais taikomas bausmes. Pamatė viduramžio kalėjimą ir požemius. Skirsnemunės pilyje mokiniai atrado skirtumus tarp gynybinės ir reprezentacinės pilies, sužinojo istorijas ir legendas. Iš Raudonės pilies bokšto stebėjo Nemuno panoramą. Pažintinė kultūrinė programa ,, Panemunės pilių grafienės istorija“ , kurią mums pasiūlė organizacija „Pažink tėvynę“ , išties buvo įdomi ir labai turininga. Dėkojame gidui Nerijui.

     Nors namo grįžome jau sutemus, bet visi patenkinti, pasisėmę daug įspūdžių, pagilinę istorijos žinias ir pasigrožėję mūsų brangios Tėvynės gamta. 

     Ši kelionė – projekto „Eišiškių piliavietėje susitinka praeitis ir ateitis“ tąsa. Projektą rėmė Nekilnojamo kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos. Dėkojame už finansinę paramą. 

___________________________

Įrašo autorius:
Teresa Beržanska
biologijos mokytoja