Aktualijos

KAS MENA MŪSŲ KRAŠTO PRAEITĮ?

    4a klasės mokiniai spalio pabaigoje  kartu su  Eišiškių miesto Vaikų bibliotekos darbuotojomis Rita Dovsevičiene ir Liliya Hirdziyeuskaya dalyvavo popietėje "Vilniaus įkūrėjo legenda - Gedimino sapnas", skirtoje Piliakalnių metams paminėti.  Šiai popietei vaikai pradėjo ruoštis gerokai anksčiau. Pasaulio pažinimo pamokoje nagrinėdami temą „Kas mena mūsų krašto praeitį?“  atpažino ir įvardijo gyvenamosios vietovės paminklus, nusakė, kuo jie įdomūs, svarbūs. Lietuvių kalbos pamokoje skaitė ir aptarė padavimą „Geležinis vilkas“, dailės ir technologijų pamokoje pagamino savo knygelę „Gedimino sapnas“, piešė ir klijavo Gedimino pilį.

    Spalio 27 dieną bibliotekos darbuotojos ketvirtokams išdalino vėliavėles ir visi kartu gimnazijos autobusu važiavome į Eišiškių piliavietę. Čia mokiniai nemažai sužinojo apie pilis, piliavietes, kunigaikščius ir jų kariuomenę bei gyvenimo rutiną pilyse. Sugrįžus į miesto vaikų biblioteką, bibliotekininkė Rita pristatė knygas, kuriose yra daug įdomių faktų apie pilis ir kunigaikščius.     

    Mokiniai padovanojo bibliotekai savo gamintą knygą „Gedimino sapnas“,  piešinius ir pačių rankomis pagamintas  pilis. 

   Dėkojame Eišiškių miesto Vaikų bibliotekos darbuotojoms Ritai Dovsevičienei ir Liliyai Hirdziyeuskayai už įdomų pasakojimą, šiltą priėmimą, skanius saldainius ir padėką už dalyvavimą  popietėje "Vilniaus įkūrėjo legenda - Gedimino sapnas", skirtoje Piliakalnių metams paminėti.

___________________________

Įrašo autorius:
Liliana Talmontienė
pradinių klasių mokytoja