Aktualijos

PREVENCINĖS PROGRAMOS „GYVAI“ STARTAS

    Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijoje vasario 7 dieną pradėta įgyvendinti prevencinė programa „Gyvai“. Programoje dalyvauja 23   7 klasės mokiniai.

   Programa „Gyvai“ yra mokyklinė tabako, alkoholio ir narkotikų vartojimo prevencijos programa, skirta 12-14 metų paaugliams. Ji remiasi visapusišku socialinės įtakos modeliu. „Gyvai“ buvo sukurta, sėkmingai įgyvendinta ir įvertinta septyniose Europos šalyse: Belgijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, Graikijoje, Italijoje, Austrijoje ir Švedijoje. Programa remiasi Visapusiškos socialinės įtakos modeliu: interaktyvumu, gyvenimo įgūdžių ir normatyvinių įsitikinimų integracija. Sudaryta iš 14 dalių, kurių struktūra leidžia jas įgyvendinti pamokose. Daugiausia dėmesio skiriama tabakui, alkoholiui ir keletui kitų narkotikų.

   Mokiniai programos metu bus skatinami kritiškai ir kūrybiškai mąstyti, priimti sprendimus, veiksmingai ir šiltai bendrauti, pažinti save, valdyti savo emocijas ir pasisemti žinių apie psichiką veikiančių medžiagų vartojimo žalą. Mokiniai jau dalyvavo dviejose pamokose „Šuolis į gyvąsias pamokas“, „Būti ar nebūti?“, kuriose sudarė ir pasirašė klasės sutartį, susipažino su programa.

    Programa startavo! Tikiuosi veiksmingo ir nuoširdaus 7 klasės mokinių dalyvavimo programoje „GYVAI“!

___________________________

Įrašo autorius:
Tatjana Babkina
Socialinė pedagogė