Aktualijos

MŪSŲ GIMNAZISTAI – RESPUBLIKINĖJE LIETUVIŲ KALBOS OLIMPIADOJE

     Šių metų kovo 9-10 dienomis mūsų gimnazijos aukštesnių klasių mokiniams – man, Olgerdui Babkinui, ir Rafalui Sobolevskiui- teko garbė dalyvauti respublikos lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje.

   Į Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnaziją atvykusius dalyvius šiltai pasitiko šios mokyklos direktorė bei gimnazistai. Aplankę muziejų, sužinojome, kad gimnazija turi garbingą istoriją. Gimnazijos pastatas  pastatytas 1919 metais, vos Lietuvai atgavus Nepriklausomybę, tad greitai ši gimnazija švęs įkūrimo šimtmetį. Čia mokėsi žinomi  Lietuvos žmonės: krepšininkai V. Chomičius, Ž. Ilgauskas,Š. Jasikevičius, rašytojai A. Baltakis, V. Petkevičius, aktorės E. Gabrėnaitė, G. Baikštytė.

    Olimpiados dalyviai  galėjo apsilankyti gimnazijos kavinėje, kuri yra įrengta pačių gimnazistų. Buvome pavaišinti karšta arbata ir skaniais sausainiais.

    Po gražaus koncerto ir sveikinimų prasidėjo svarbiausia programos dalis - III etapo olimpiada. Teko sukaupti visas mintis, nes užduotys buvo tikrai nelengvos ir laiko  joms atlikti buvo ne per daugiausia. Pirmoji užduočių dalis – testas, antroji - rašinys. Olimpiados dalyviai turėjo parodyti ne tik savo lietuvių kalbos ir  literatūros žinias, bet ir loginį mąstymą bei  kūrybinę išmonę.

    Pavakare prasidėjo pažintinė šios viešnagės dalis: apžvelgėme Kauną, pasivažinėjome funikulieriumi, aplankėmeKristaus Prisikėlimo baziliką, išklausėme puikų kamerinės muzikos koncertą. Į viešbutį, kuriame apsistojome,  grįžome  vakare -  nors ir sulyti, bet pakilios nuotaikos.

   Kitą dieną pilnoje aktų salėje vyko olimpiados uždarymas. Iš visų Lietuvos bei užsienio mokyklų atvykusiems lietuvių kalbos ir literatūros žinovams Valstybės atkūrimo proga savo šventinę programą pristatė gimnazijos mokiniai, karininkų pučiamųjų orkestras. Smagu buvo išgirsti šeimininkų ir atvykusių svečių sveikinimus, šiltus padrąsinančius žodžius. Smagiai visus nuteikė profesoriaus Liudo Mažylio, garbės svečio, kalba. Olimpiados prizinių vietų nugalėtojams jis įteikė dovanas, o visiems lietuvių kalbos ir literatūros olimpiados dalyviams, kuriuos pavadino "mūsų krašto elitu“, palinkėjo didžiulės sėkmės siekiant savo tikslų.

   Nors prizinių vietų ir nelaimėjome, tačiau į  namus grįžome smagiai nusiteikę, kupini puikių įspūdžių.  Dar kartą įsitikinome, kad geras mokymasis  atveria naujus akiračius ir įžiebia naujų siekių troškimą.

Olgerd Babkin, II G klasė