Aktualijos

TIRIAMOJI VEIKLA GAMTAMOKSLINIAME UGDYME 2018

    Kovo 14 dieną Marta Voronovičiūtė, IVG klasės mokinė, su biologijos mokytoja Teresa Beržanska dalyvavo Respublikinėje konferencijoje „Tiriamoji veikla gamtamoksliniame ugdyme 2018“. Šią konferenciją rengė Vilniaus „Saulės“ privati gimnazija. Jau penkerius  metus vykstančios konferencijos tikslas - skatinti aktyvų mokinių, mokytojų ir mokslininkų bendradarbiavimą, kartu atliekant tiriamąją veiklą bei dalinantis patirtimi. Šiemet konferencija vyko VU Gyvybės mokslų centre. Per konferenciją mokytojai ir mokiniai išklausė įdomius pranešimus, skirtingose gamtos mokslų sekcijose kartu atliko praktinius darbus („Šiltakraujų gyvūnų vystymasis“, „Organizmų klasifikacija“, „Jonų medžioklė“, „Standartinis modelis“), o vėliau mokiniai pristatė savo geriausių tiriamųjų darbų rezultatus.

     Iš viso buvo pristatyta 13 darbų ekologijos sekcijoje, 13 darbų biologijos sekcijoje, 10 chemijos sekcijoje bei 15 fizikos sekcijoje.

     Marta pristatė savo atliktą tiriamąjį darbą „Jonizuoto vandens gavimo ir jo įtakos pipirnės  daigų augimui tyrimas“. Darbo vadovė - biologijos mokytoja metodininkė Teresa Beržanska.

     Džiaugiuosi, kad Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijoje mokosi gabūs, aktyvūs jauni gamtos tyrėjai ir tikiuosi, kad šioje konferencijoje dalyvausime dar ne vieną kartą.

     Mus supanti didingoji gamta sugeba sukelti prasmingų minčių ir poelgių, bet žmogui duota mažai laiko iš jos mokytis ir ją pažinti. Todėl diena be mokslo pažinimo – tuščiai praleista diena (pagal didžiųjų gamtos tyrinėtojų ir mąstytojų J.V. Gėtės ir A. Einšteino mintis).

___________________________

Įrašo autorius:
Teresa Beržanska
biologijos mokytoja