Aktualijos

NETRADICINĖ PAMOKA ,,NESKUBĖK IŠMESTI SENŲ DAIKTŲ‘‘

       2018m. gegužės 8d. Eišiškių mieste vyko LR Aplinkos ministerijos inicijuotas aplinkos  apsaugos projektas ,, Darnūs namai“.  Mūsų gimnazijos trečių ir ketvirtų pradinių  klasių mokiniai dalyvavo šiame  renginyje, kur visa miestelio bendruomenė buvo skatinama atsakingai vartoti  ir neskubėti išmesti senų daiktų, pirkti naujų, o mokytis  juos prikelti antram gyvenimui.

       Mokiniams  labai patiko ,, Namas ant ratų“, kuriame visi baldai, aksesuarai, interjero detalės pagamintos panaudojant  nereikalingus daiktus t. y. senas keptuves, lagaminus...

      ,,Name ant ratų“  visi   mokiniai žaidė interaktyvius žaidimus.  Žaisdami  įtvirtino žinias, kaip teisingai rūšiuoti atliekas ir nešvaistyti maisto likučių.

    Kai išmokome rūšiuoti šiukšles, buvome pakviesti į kūrybines dirbtuvėles, kur mokiniai  greitai ir kūrybingai iš įvairių panaudotų daiktų  pasigamino interjerui papuošti vazonėlius, į kuriuos pasėjo gėlytes.  Savo darbelius parsinešė į klasę.

      Padėkoję projekto vykdytojams, grįžome į  gimnaziją ir dar kartą aptarėme tai, ką sužinojome. Dabar mes visi žinome, ką galime padaryti  kiekvienas, kad gyventume švarioje ir darnioje aplinkoje.

Puikus ir naudingas renginys.

___________________________

Įrašo autorius:
Elena Leveckienė
Pradinių klasių mokytoja